Jabra Freeway – “Baby – You Can Drive My Car” (produkttest)

TEST: Med Jabra Freeway på markedet er der nu ikke flere undskyldninger for at køre i bil og tale i håndholdt telefon.

Jabra Freeway – “Baby – You Can Drive My Car” (produkttest)

Jabra har med Freeway gjort det muligt at bruge stemmen til at modtage og foretage opkald HELT håndfrit, så nu behøver du ikke nødvendigvis fjerne hænderne fra rattet.

Når man læser om Jabra Freeway tænker man, at det næsten er for godt til at være sandt.

Den har ‘Virtual surround Sound’ der skulle give en mere “omsluttende lyd”. Desuden kan stemmen give fuldstændig navigering, oplyse om batteriniveau m.m.

Men holder det i brug, eller er der blot tale om en “salgstale” fra Jabra’s side? Vi har testet det.

Stemmeguiden er til stor hjælp

Freeway’s stemmeguide er til stor hjælp – udover, at den fortæller dig, hvem der ringer, så bruges den også til parring af enheder og forbindelsesstatus.

Men dette er slet ikke nok, for den oplyser dig også om batteriniveauet, og om enheden er tændt eller slukket.

Men smartest er måden du parrer enheden til andre bluetooth enheder på, hvor man blot siger “pair”.

Biltid er for mange = god samtaletid

Normalt kan samtaler i bilen være et dyrt bekendtskab (hvis man bliver stoppet), men med Jabra Freeway bliver det at køre håndfrit en leg.

Telefonen tilslutter sig automatisk når man nærmer sig bilen (hvis enhederne er forbundet), og går automatisk til telefonens højtaler, når bilen forlades – mens man fører en samtale.

Lyden i højtaleren er klar og tydelig, og man opfanger nemt, hvad der bliver sagt, så man ikke behøver gentage ting flere gange.

Så tiden i bilen bliver nu rigtig god samtaletid, uden at overtræde loven.

Standbytid og samtaletiden er også i top på Jabra Freeway, så her er du heller ikke afhængig af at skulle oplade for tit.

Freeway kan også bruges som højtaler

Jabra Freeway kan også benyttes til at afspille musik fra din telefon via bluetooth.

Det kan være en smart lille “gimmick”, hvis du for eksempel er på skovtur, og ønsker lidt musik fra andet end mobilens indbyggede højtaler.

Ikke en funktion jeg ville benytte i bilen, men smart til når man er på tur og savner lidt musik.

Konklusion

Med Jabra Freeway er det så nemt at køre med håndfrit, at så længe den er i bilen – så er der ikke længere nogle undskyldning for at tale i håndholdt telefon under kørslen.

Brugervenligheden er så god, at alle kan betjene enheden uden problemer. Det hele kører næsten automatisk med god stemmeguide.

Jabra Freeway lander derfor også – næsten automatisk – på 6 ud af 6 stjerner, da den kan mere end man kan forvente og prisen, på omkring 799 kroner.

Sagen efterfølgende

Her finder du efterfølgende nyt og link til de seneste nyheder om temaet. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 27/4/2011 fulgte vi op med artiklen om YouSee lancerer ny web-player – Artiklen kan du læse her her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Musik..