Jabra Pro 935 – Allround headsettet til kontoret [TEST]

Til kontoret gør Jabra Pro 935 det fint, og brugervenligheden er stor i dette headset, der dog ikke når til tops med lyden

Jabra Pro 935 – Allround headsettet til kontoret [TEST]

Jabra er kommet ret godt i mål med deres Jabra Pro 935-headset, der er et glimrende værktøj i kontorlandskabet, selvom det ikke helt kommer op og bider skeer med de dedikerede alternativer fra den allerhøjeste prisklasse, når det kommer til det rent lydmæssige.

Er man ikke meget til bøjler hen over hovedet, så kan selve mekanikken i headsettet tages af og sættes på en såkaldt ‘ear hook’, som sidder bag øret, hvis det er den måde, man foretrækker, at et headset skal sidde.

Headset med gode forbindelser

Der er mulighed for at tilslutte både en computer og en smartphone til Jabra Pro 935, og det er jo ganske smart. Ved computeren foregår tilslutningen på helt klassisk vis ved et kabel, og så bliver der ellers kommunikeret trådløst via en dock, men parringen med en smartphone er blevet gjort utrolig simpel, og så er docken slet ikke nødvendig. Jabra Pro 935 har nemlig NFC, og derfor er det bare at lade headsettet og telefonen røre hinanden, og så sker der hele automatisk.

Læs også: JBL J46BT anmeldelse – In-ear høretelefoner til de aktive [PRODUKTTEST]

Jabra lover helt op til 100 meters forbindelse, når telefonen snakker sammen med computeren via docken, men med muligheden for at køre samtalen direkte fra telefonen som kan ligge i lommen, er der stort set ingen begrænsninger, hvis man skal have samtalen med ud på lageret i en stor bygning.

Desværre er der nogle funktioner, som mangler hos Jabra Pro 935. Via docken er der ikke mulighed for at sætte på medhør, viderestille, finjustere lyden og den slags som man ellers kan finde på andre kontor headsets, og det er en skam.

Lyd og pris hænger sammen

Prismæssigt ligger Jabra Pro 935 lige under de dyreste modeller, og lyden følger en tand med ned. På markedet findes dedikerede kontormodeller, der giver en bedre lyd i ørene, men de koster også derefter, og Jabra Pro 935 leverer en fin og klar lyd, der sagtens kan bruges til de fleste samtaler, selvom de ved en sammenligning kommer en smule til kort.

Også i den anden ende er lyden absolut godkendt, omend mikrofonens placering lidt længere væk fra munden end andre headsets gør, at lyden kan komme til at virke en smule mekanisk, da softwaren skal filtrere lidt mere baggrundsstøj fra.

I et kontorlandskab, hvor kollegerne har deres egne samtaler i baggrunden, og hvor kunderne står i kø dagen lang for at snakke med dig, så skal lyden være i orden, og det er der, lyden ligger hos Jabra Pro 935 sammenlignet med de allerdyreste kontormodeller. I orden, men ikke spektakulær.

Oplæg til mere

Jabra Pro 935 lægger med sine forbindelser op til, at det vil være headsettet til enhver lejlighed. Om det er kontoret, hvor bøjlen over hovedet bruges, eller i fritiden, hvor headsettet hænger i ‘ørekrogen’ så giver det indtrykket, at det kan bruges til hver en tid.

Det er også brugbart i alle situationer, som det gode allround headset det er, men det udmærker sig ikke hverken i kontoret eller på farten.

Læs også: Samsung Galaxy Note Pro 12.2 Tablet anmeldelse: Pro-duktiv eller Pro-fessionel? [TEST]

Det er for stort at gå med ned ad strøget, men lyden er heller ikke helt i top som de headsets der ligger i en prisklasse over, selvom Jabra Pro 935 kan gå gnidningsfrit fra computer til telefon, og dermed hurtigt kan tages med på farten, hvis det bliver nødvendigt.

Den gode, men ikke spektakulære præstation

Det er ikke et dårligt køb, hvis du investerer i Jabra Pro 935, og man sidder ikke med en dårlig fornemmelse med headsettet. Til gengæld føler man, at der er lige en smule vej op til de helt store, og at denne tanke på at kombinere det aktive øre-headset med kontortilpasningen over hovedet er lidt malplaceret.

Jabra Pro 935 er veludført og velfungerende uden at være overvældende, og samtidig er prisforskellen fra de allerbedste og til Jabra Pro 935 ikke så stor, at den får den ekstra stjerne.

Derfor ender karakteren med at blive 4 ud af 6 stjerner.

Det betyder mobilsiden.dks karakterer.

Mere nyt om temaet

Den videre fortælling kunne ikke ties. mobilsiden kunne ikke slippe temaet. d. 1/10/2013 fulgte vi artiklen op med en artikel der belyste emnet Plantronics Voyager Legend CS – nyt headset til fastnet og mobil – Du kan læse den her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.