Kæmpetest af hovedtelefoner til sportsbrug

Hvilke hovedtelefoner er bedst når du f.eks. skal ud at løbe? Se et udvalg her.

Kæmpetest af hovedtelefoner til sportsbrug

Forbrugersitet Fpn.dk har lavet en kæmpetest af hovedtelefoner til sportsbrug. Men hvilke hovedtelefoner der passer til én – varierer ligeså meget, som vi mennesker er forskellige.

De delte derfor testen ind i tre typer hovedtelefoner (de forskellige typer kan ses nederst i artiklen).

At de fleste mennesker synes træning bliver sjovere med musik er et fact, og testen ligger derfor specielt vægt på, at de ikke går ud eller lignende, hvis de enten får sved på sig – eller der kommer regn.

sennheiser MX680 nyt artikelfoto
Sennheiser MX 680 Sport

And the winner is…

Vinderen af in-ears blev Sennheiser med deres specielle Adidas sportsørepropper, Sennheiser MX 680 Sports.

Lyden blev dog vurderet til, at være en smule kedelig. Men pasformen kan justeres, så de sidder behageligt og sikkert i øret. Lyden er også den bedste af de testede in-ears, dog bliver bassen lidt svag, da de ikke kan puttes ind i øregangen og derfor ikke sidder helt tæt. Dog er der mulighed for volumenkontrol og beskyttelse mod fugtighed.

Sony tager derimod prisen for de bedste ørepropper med bøjle, med deres Sony MDRAS40EX, som er både praktiske og velsiddende træningsørepropper. De lyder bedre end de fleste andre, og takket være de bløde bøjler de de lette at få til at sidde godt. Lydkvaliteten får også rosende ord med på vejen, og da de sidder godt til får man også en god bas. Der mangler dog en volumenkontrol.

Med “almindelige” hovedtelefoner bliver Sennheiser ikke alene kun vinder af den kategori, men også af hele testen med deres Sennheiser PMX 680 Sports hovedtelefoner.

De er både pæne, sidder godt og lyder godt. Det er også lykkedes Sennheiser, at få en god basgengivelse tiltrods for de ikke skal puttes ind i øret.

Hovedtelefonerne tåler både sved og regn, og de har en praktisk volumenkontrol. Så når både pris og kvalitet bliver gjort op, er dette testens bedste køb.

Typer af hovedtelefoner

Her kan du læse forskellene på de forskellige typer af headsets.

Ørepropper (in ear):
Den mest almindelige type hovedtelefon, for de der hører musik i toget, bussen osv. og den type der oftest følger med mobiltelefoner i salgspakken. Skal de bruges til træning, gælder det dog, at de sidder ordenligt. Af in-ears er det den type med lydisolerende silikonepuder der er den bedste, da de holdes bedst på plads. Ulempen kan dog være, at de kan blive for lydisolerende og man derfor ikke hører trafikken m.m. ordenligt.

Ørepropper med bøjle (behind ear):
Denne løsning kombinerer fordelene ved ørepropper med øretelefonens stærke sider. For det første er de så små, at man kan have dem i lommen, men de sidder også godt fast på hovedet uden man nødvendigvis har de lydisolerende in-ears, som nogle også kan blive ømme i ørene af.

Hovedtelefoner (on ear):
Det er de traditionelle hovedtelefoner, med en bøjle over hovedet. De er ikke specielt velegnet til sport. På sportsmodellerne er der derfor oftest et par in-ears i enderne, og bøjlen er typisk lavet så den går bag nakken.

Du kan se hele testen her.