Nokia Play 360 højtaler – lækker lyd til høj pris (produkttest)

TEST: Mangler du en diskret trådløs højtaler, med god lyd? Nokia Play 360 højtalerne gør det fantastisk, men du betaler også for det.

Nokia Play 360 højtaler – lækker lyd til høj pris (produkttest)

Lydkvaliteten fra mobilens indbyggede højtaler er aldrig en stor lydoplevelse. Alligevel benytter mange mobilejere denne højtaler, fordi den altid er ved hånden, og fordi de ikke har bedre muligheder.

På markedet findes en mængde højtalerløsninger og docking-stationer til smartphones, men mange af dem er store, grimme og kræver strøm. Ulempen kan også være, hvis de har specialstik, så de kun fungerer med bestemte mobiler. Særligt iPhone-tilbehør lider uden dette problem.

Nokia Play 360 er en god løsning, hvis du ikke vil have et stykke specialtilbehør, der kun passer til din nuværende mobil.

Virker med næsten alle mobiler

Højtaleren er kompakt og måler kun 110 x 110 x 124 mm. Vægten er lige omkring et halvt kilo. Hvis du køber den sorte variant (findes også i blå og grå) er den også diskret, og passer fint i hjørnet af en vindueskarm.

Lyden kan overføres til Nokia Play 360 trådløst via Bluetooth, og højtaleren parres med mobilen på præcis samme måde, som et headset.

Har du en kompatibel mobil med NFC, kan parringen også ske ved blot at holde mobilen på toppen af højtaleren et kort øjeblik. Dette virker med f.eks. Nokia N9 og Samsung Galaxy Nexus. Men på HTC One X, der også har NFC, fungerer ikke, med denne type parring.

NFC er en fancy feature, men ikke er strengt nødvendig. Specielt fordi det ikke er universalt fungerende.

Men har din mobil Bluetooth, kan den køre sammen med Nokia Play 360. Har den standard 3,5 mm. jackstik, kan der også opnås en kablet forbindelse, da der i salgspakken ligger et tilslutningskabel.

Musik uden strøm

Det super geniale ved Nokia Play 360 er det indbyggede batteri, der på en opladning giver op til 21 timers musikafspilning. Højtaleren kan altså placeres overalt, uden hensyntagen til strømmulighed.

Jeg er begejstret for højtalere med denne mulighed, da man slipper for at have en masse kabler liggende og flyde.

Højtaleren har desuden en basrefleks der giver god fulde i lyden, trods enhedens begrænsede størrelse. Men også mellemtone og diskant fremstår fint, selvom lyden dog i nogle tilfælde kan opleves ”tilrettet”. Lydentusiaster vil hade dette – men mere almindelige ører, vil synes det lyder lækkert. Desuden kan den spille pænt højt.

Lyden er ikke retningsbestemt men ”omnidirectional”. Det betyder i korte træk, at den kommer ud alle retninger. Derfor også ”360” i navnet på produktet.

Lydstyrken kan justeres på mobilen, samt via to diskrete volumenknapper på fronten af højtaleren.

Mulighed for stereo

Hvis du har to Nokia Play 360 højtalere er der mulighed for at opnå stereolyd fra mobilen, hvilket dog også kræver du har en smartphone, med en nyere Bluetooth-version.

Når den ekstra højtaler tændes, forbindes den automatisk, og en stemme fortæller hvilken der er henholdsvis venstre og højre kanal.

Er der i hjemmet kort afstand (5-10 meter) mellem f.eks. køkken og stue, kan du have en højtaler i hvert rum, der spiller musik fra den samme lydkilde.

Det er værd at bemærke, at med mobilen som afspiller, kan du både lytte til din egen musik, eller benytte streaming tjenester som Spotify, TDC Play eller Tunein Radio.

Nokia Play 360, højtaler, musik
Nokia Play 360 i sort.

Konklusion: Næsten perfekt men for dyr

Nokia Play 360 ER et godt produkt, som virker rigtigt godt. I betragtning af, at 360-graders lyden er et kompromis, der udbreder højtalerens anvendelsesmuligheder, så er kvaliteten god.

Den trådløse afspilning via Bluetooth samt der ikke er behov for stikkontakt i umiddelbar nærhed, tæller på plussiden. Det samme gør det diskrete og kompakte design.

Derimod trækker prisen ned. Rundt omkring på nettet forhandles højtaleren til lige under 1.000 kroner, hvilket jeg synes er for dyrt – specielt hvis man ønsker to stk. for at opnå stereo, eller lyd i flere rum.

Nokia Play 360 gør præcis hvad den lover og ender på fem ud af seks stjerner.

Eksternt link:
Tekniske detaljer om Nokia Play 360

Video: Nokias video om Play 360

Den videre fortælling

Meget er sket siden redaktionen skrev artiklen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 1/8/2012 fulgte vi historien op med artiklen; Få TDC Play selvom du ikke har TDC – Historien finder du her. Tjek også seneste nyt om temaet her..