ZUS – billader der oplader med fast charge [TEST]

Slut med at gå forgæves på parkeringspladsen. Med find-min-bil funktionen, kan du nemt og hurtigt finde din bil igen

ZUS – billader der oplader med fast charge [TEST]

På Mobilsiden.dk bliver vi tit tilbudt at teste gadgets af forskellig art, og kvaliteten er også meget svingende i det vi får tilbudt.
Så da vi blev tilbudt at teste Nonda ZUS billaderen, var mine forventninger til produktet heller ikke helt i top. 

Jeg har været igennem en del billadere af tvivlsom kvalitet og med minimal ladeeffekt.

Grunden til at jeg sagde ja til at teste denne billader var, at der er en tilhørende app, som blandt andet har en feature, hvor du kan finde din bil igen.

Nu er det ikke sådan, at jeg generelt glemmer hvor jeg har parkeret min bil, men jeg har lige haft et par enkelte episoder i julestressen, hvor jeg har glemt præcist hvor i parkeringshuset jeg satte bilen.

Er der ikke GPS signal, kan ZUS ikke finde din parkeringplads

ZUS kommer med sin egen app

der følger en app med til billaderen, den er tilgængelig til iOS og Android.

Når man har hentet app’en skal man tilslutte til sin ZUS via bluetooth, så det kræver selvfølgelig at du har din billader sat til cigaretstikket, når du skal sætte den op.

Selve parringen og opsætninger gik smertefrit og tog 30 sekunder, så du behøver ikke at se det som en udfordring at komme i gang.

Hvis vi kigger på featuren med at finde din bil, så fungerer det ret simpelt.

Hvis du kører en tur i f.eks. Ikea og parkerer, så har du din ZUS i opladeren, herefter kan du tænde for app’en på din telefon. I det øjeblik at du slukket for din bil, så registrerer ZUS app’en at der ikke længere er strøm på billaderen, og registrerer din parkering via GPS. Det bliver så plottet på Google Maps, som ligger i app’en, og du vil herefter, enten via navigationen i selve app’en eller Google Maps, kunne finde din bil nemt igen. Det kræver dog at du har GPS tilsluttet samt Bluetooth, når du slukker din bil, samt at der er GPS signal.

Parkerer du et sted hvor der ikke er GPS signal, og først tilslutter til app’en når du har parkeret, vil den ikke automatisk kunne finde din position, og du skal derfor manuelt plotte din postition ind på kortet i app’en.

Dette har jeg oplevet både i parkeringhus samt i lufthavnen’s parkeringsanlæg.

Du kan dog vælge at tilslutte din app til billaderen når du starter din køretur, og på den måde, få en ret tæt på GPS lokation, fra der, hvor dit GPS signal bliver mistet.

I app’en kan du også tage et billede af din parkeringsplads, hvis der f.eks. er et nummer på pladsen.

ZUS app’en guider dig godt tilbage til din parkeret bil

Har du derimod et GPS signal når du har parkeret din bil, fungerer det rigtig godt med at finde retur, du skal dog lige huske at kigge op fra telefonen, så du ikke går ud foran bakkende biler og lignende på parkeringspladsen.

Samtidig er der en god feature i app’en, at du kan indstille en parkeringsalarm, så skal du stille en p-skive, eller må du kun holde et sted et vist tidsrum, så kan du få en venlig reminder af app’en. 

En anden ting du kan i app’en er at bruge bilbatteri analyzer, hvor billaderen måler effekten på dit bilbatteri og fortæller dig hvor mange Volt det lader med, og om det dermed er i god stand.

Selve opladningen i bilen, som jo er den væsentligste ting, fungerer rigtig godt.

Når billaderen er tilsluttet kommer der lys i begge USB porte, samt på siden af opladeren, så man nemmere i en halvmørk bil, kan tilsluttet sit stik.

Her er der også tænkt over tingene, USB stikket skal nemlig heller ikke vende en bestemt vej, men kan sættes i begge veje, en god detalje.

Nonda Zus praler af at have fast charge i deres billader, og her er jeg heller ikke blevet skuffet. Med min normale lader, kan jeg på min sædvanlige tur på arbejdet opnå en små 10% opladning. 

Med ZUS opnår jeg på samme stræking og tid ca. 30% opladning.

Samtidig har jeg på længere ture haft både telefon samt en iPad til opladning, udover at der bliver ladet hurtigt op, så har der heller ikke været nogle problemer med overdreven varmeudvikling af selve laderen, en ting jeg har oplevet meget med min noget billigere oplader, der begynder nærmest at lugte brændt, efter lidt tid i bilen.

Konklusion

Der er ingen tvivl om at ZUS er et godt produkt. Mange af de ting som man kan i app’en er ikke nye ting, det er ting man i forvejen kan andre steder, det er bare samlet godt i en enkelt app her.

 

Prisen ligger på ca. 300 kr. hvilket klart er i den dyre ende for en billader. Men da den samtidig er lavet i rigtig god kvalitet, har fast charge og en tilhørende app som fungerer rigtig godt, vil jeg personligt gerne anbefale produktet.

Selve parkeringsdelen er ikke noget jeg selv bruger specielt meget, jeg plejer godt at kunne huske rimeligt hvor jeg har parkeret min bil, men er man af den mere distræte type, så vil man kunne få rigtig god gavn af Find-min-bil funktionen.

Samlet set ender jeg med at give 5 stjerner.

Det trækker ned i min bog, at parkeringsdelen ikke virker uden GPS, så det bliver bøvlet i parkeringhuse samt i Lufthavnen, steder hvor man virkelig har brug for den del.

 

Mobilsiden badge fem stjerner