AI-funktioner i Samsung Galaxy S24 kommer til at koste penge

AI er et af de helt store salgsargumenter i den nye Galaxy S24-serie. Den store samling af Galaxy AI-funktioner kan dog komme til at koste penge fra og med 2026, bekræfter Samsung.

AI-funktioner i Samsung Galaxy S24 kommer til at koste penge

Samsung gjorde et stort nummer af de mange AI-funktioner, som den nye Galaxy S24-serie kommer med. Hvad Samsung ikke har været lige så tydelige om, er, at du før eller siden skal betale for at bruge funktionerne.

Godt gemt væk i en fodnote på Samsungs hjemmeside for Galaxy S24, Galaxy S24+ og Galaxy S24 Ultra nævner selskabet kort, at AI-funktionerne kun vil være gratis i omkring to år.

Her står nærmere bestemt: “Galaxy AI-funktioner stilles gratis til rådighed indtil udgangen af 2025 på understøttede Samsung Galaxy-enheder. Der kan gælde andre vilkår for AI-funktioner, der leveres af tredjeparter.”

Læs også: Samsung Galaxy S24 Ultra er officiel: Intelligent topmodel

Uvist hvad AI-funktionerne kommer til at koste

Der nævnes ikke noget om, hvad funktionerne kan komme til at koste, eller om det kommer til at kræve et abonnement at kunne bruge dem. Værd at nævne er, at de fleste af funktionerne i Samsungs AI-suite kører via skyen. Oversættelsesfunktionerne og visse andre AI-funktioner afvikles lokalt på enheden og vil formentlig derfor forblive gratis.

Nogle af de mere imponerende funktioner som Generativ redigering og transskribering i realtid kører via skyen ved brug af Googles Gemini-sprogmodeller. Det er energikrævende at drive sådanne algoritmer, så for at regningen ikke løber løbsk for Samsung, vil det formentlig være funktioner som disse, der kræver betaling om små to år.

Allerede inden annonceringen af telefonerne onsdag aften florerede der rygter om, at Samsung ville udnytte de mange nye AI-funktioner til at tage betaling. Det gav 9to5Google anledning til at oprette en afstemning, hvor 70 procent af mediets læsere svarede, at de aldrig ville betale ekstra for AI-funktioner på telefonen.

Det kunne tyde på, at Samsung må finde nogle lidt bedre salgsargumenter. Der er heldigvis også lidt tid at løbe på, nu hvor funktionerne forbliver gratis frem til udgangen af 2025. Samsung får ligeledes god tid til at finde frem til en passende pris for funktionerne, nu hvor betalingsviljen for sådanne funktioner lader til at være temmelig lille.

Læs også: Samsung Galaxy S24 og S24+: Bedre og billigere