Galaxy S20 var den mest solgte 5G-smartphone i første halvår

Samsung har netop sluppet ders regnskab for årets tredje kvartal løs. Samtidig afslører en analysevirksomhed, at Galaxy S20 blev første halvårs mest solgte telefon med 5G.

Galaxy S20 var den mest solgte 5G-smartphone i første halvår

Samsung har netop delt regnskabet for årets tredje kvartal, som viser deres største kvartalsomsætning nogensinde. Og der er specielt godt gang i 5G-telefoner. I år er 5G-telefoner for alvor landet på butikshylderne og ifølge markedsanalysefirmaet Strategy Analytics har Samsung solgte flest af dem. I første halvår af 2020 er det nemlig Samsungs Galaxy S20-serie, der indtager førstepladsen.

På førstepladsen, som den bedst sælgende 5G-smartphone i årets første halvdel, ligger Samsung Galaxy S20+ 5G. Og det er ikke kun førstepladsen Samsung tager. På anden og tredjepladsen finder vi nemlig også Samsungs telefoner fra samme serie. På andenpladsen er det Samsung Galaxy S20 Ultra 5G og derefter Samsung Galaxy S20 5G. På fjerde- og femtepladsen er det Huawei med deres P40 Pro og Mate 30.

Se også: De bedste Samsung Galaxy-telefoner til prisen

Samsung Galaxy S20 5G
Samsung Galaxy S20-serie blev første halvårs meste solgte 5G-telefon.

Se også: iPhone 12 kan blive det boost 5G trænger til

Apple klar med 5G

I årets sidste kvartal, samt til næste år, får Samsung dog mere konkurrence. Selve Apple er nemlig kommet på banen med deres første 5G-telefoner, iPhone 12-serien med modellerne iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Salget af iPhone 12 og iPhone 12 Pro er skudt i gang og ser utroligt lovende ud. Senere kommer iPhone 12 Mini og iPhone 12 Pro Max, som må siges at være de to mest interessante modeller i serien. Så Samsung forventes at tabe markedsandele til Apple, men her har sydkoreanerne en plan. Der skal nemlig flere budget- og mellemklassemobiler på markedet, som er udstyret med 5G. Det første bud på dette har vi allerede set i Samsung Galaxy A42 5G.

Det går generelt ret godt for Samsung. De har netop delt deres tal for årets tredje kvartal, som viser deres højeste kvartalsomsætning nogensinde. I forhold til samme periode sidste år er smartphone-salget steget med 6,1 procent. Og sammenlignet med andet kvartal i 2020 er salget af smartphones steget med 51 procent. Men der er også godt gang i salget af chips, TV, husholdningsapparater og komponenter. Samsung har planer om at udvide Exynos-forretningen ved at udvide sin 5nm-chip lineup, som skal sælges til andre firmaer i 2021.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S20+