Googles kommende Pixel 8a får hele syv års opdateringer

Mens vi nærmer os lanceringen af Pixel 8a, forlyder det nu, at mellemklassemobilen får den samme lange opdateringslevetid og mange af de samme AI-funktioner som Pixel 8-serien.

Googles kommende Pixel 8a får hele syv års opdateringer

Googles Pixel 8-serie bragte det hidtil usete løfte om syv års Android OS- og sikkerhedsopdateringer med sig. Nu ser det ud til, at Google også vil brede det løfte til sin næste smartphone, den billigere Pixele 8a.

Læs også: Fem smartphones vi ser frem til i 2024

Måske “kun” 7-års sikkerhedsopdateringer

Markedsføringsmateriale fra en forhandlerliste er blevet lækket via Android Headlines og afslører blandt andet, at Pixel 8a også får syv års softwareopdateringer.

Materialet her siger dog specifikt “7 års sikkerhedsopdateringer;” hvilket indikerer, at dette måske ikke også dækker Android-opgraderinger i syv år. Når det er sagt, bruges der et lignende sprog på Google Store-listen for den almindelige Pixel 8, som får syv års Android-opgraderinger.

Låner AI-funktioner fra Pixel 8 og 8 Pro

De samme materialer nævner desuden, at Pixel 8a vil få udvalgte AI-funktioner fra Pixel 8-serien. Disse omfatter Magisk viskelæder til lyd, Tegn cirkel og søg, Bedste billede og e-mailresuméer. Den sidste funktion er endnu ikke blevet annonceret, men Google arbejder på den.

Desuden nævnes Tensor G3-chippen – ikke nogen overraskelse – sammen med “mindst” 31 timers batterilevetid i Googles test. Pixel 8a vil også være IP67-klassificeret mod vand og støv og indeholde “VPN fra Google One”. Google meddelte for nylig, at VPN-funktionaliteten i Google One lukker ned. Enten er marketingmaterialet allerede forældet, eller også kan Google være på vej med ny VPN-tjeneste kun til Pixel-telefoner.

Google Pixel 8a kommer meget snart

Selv om lanceringsdato ikke er nævnt i noget af det lækkede marketingmateriale, lyder det nu, at Pixel 8a bliver lanceret den 16. maj. Det er tilsyneladende baseret på datoen for den “Overblik”-widget, der ses på Pixel 8a’s hjemmeskærm, som sandsynligvis er nøjagtig, men som har været forkert før.

Uanset hvad var det allerede forventningen, at Google vil løfte sløret for Pixel 8a under udviklerkonferencen Google I/O, som finder sted den 14. maj.

Læs også: Polestar lancerer sin egen mobil – og den er ikke billig