motorola razr 5G: Ny og forbedret foldbar mobil

Motorola er klar med razr 5G: Producentens andet bud på en foldbar smartphone. Se pris og tilgængelighed i Danmark.

motorola razr 5G: Ny og forbedret foldbar mobil

Sidste år introducerede Motorola den ikoniske Razr-mobil i et nyt og moderne design, der kunne foldes sammen ligesom Samsungs foldbare mobiler.

Nu er Motorola så klar med anden generation af smartphonen, som er blevet forbedret på en lang række områder.

Velkendt razr-design

Designmæssigt virker den nye razr 5G velkendt. Langt hen ad vejen er den nemlig magen til forgængeren. Der er grundlæggende tale om samme design og samme foldemekanisme, men det er derimod de små detaljer, der er ændret.

Den mest iøjnefaldende opdatering er, at plastikbagsiden på den gamle razr er blevet udskiftet med en bagside af Gorilla Glass. Derudover har den nye razr 5G fået lidt mere afrundede hjørner i toppen, men ellers er dimensioner og det overordnede udtryk ikke ændret det store.

Du finder 3D-glas og 7000-serie aluminium, som giver en god og solid byggekvalitet. Selv om det ikke umiddelbart ses så tydeligt, er hængslet i razr 5G blevet opdateret. Motorola hævder fortsat, at telefonen kan foldes 200.000 gange, hvilket skulle række til mindst fem års brug af telefonen.

Læs også: Nyt og gammelt mødes: Foldbar Motorola RAZR lanceret

Bedre Snapdragon-chipset, 5G og større batteri

Motorola razr 5G har fortsat også to OLED-skærme på henholdsvis 6,2 tommer på 876 x 2.142 pixels og 2,7 tommer på 800 x 600 pixels, så her er der ikke meget nyt.

Motorola har dog introduceret en række features i den lille frontskærm kaldet, som Motorola kalder for Quick View-skærmen. Via skærmen får du nem og hurtig adgang til funktioner og apps såsom kamera, meddelelser, lommeregner, Keep, Google Nyheder, Google Home og YouTube.

Til gengæld har den fået et Snapdragon 765G-chipset i stedet for Snapdragon 710 i forgængeren. I benchmarktestene Geekbench, Antutu og 3DMark yder Snapdragon 765G henholdsvis 52, 70 og 37 procent bedre end Snapdragon 710. Og så er der den fordel, at Snapdragon 765G understøtter 5G via fire 5G-antenner. razr 5G er med andre ord fremtidssikret.

Ombord finder du også 8 GB RAM og 256 GB lagerplads. Batteriet er vokset 12 procent og er nu på 2.800 mAh mod kun 2.510 mAh i forgængeren. Det er altså stadig ikke et særlig stort batteri, og Motorola melder da heller ikke ud, hvor lang batteritiden er på telefonen. Det plejer som regel at betyde, at den ikke er imponerende.

Læs også: Samsung lancerer Galaxy Z Fold 2: Større skærme og 120 Hz

Opdaterede kameraer

Der var ikke noget exceptionelt over kameraet i den oprindelige Motorola Razr fra sidste år. Derfor er det også glædeligt, at Motorola har givet kameraet en ordentlig opdatering i år.

Nu sidder der en 48 megapixel primær sensor med en blænde på f/1,7, som måler 1/2.0″ eller 12,7 millimeter. Via den efterhånden ret udbredte teknologi pixel binning fletter den fire pixels sammen og øger størrelsen på hver pixel til 1,6 mikrometer, hvilket øger lysindtaget . Sensoren har også optisk billedstabilisering og laserautofokus.

Modsat andre topmodeller, som nu kan optage 8K-videoer, må du i razr 5G ’nøjes’ med 4K-videooptagelse ved 30 billeder i sekundet.

Foran sidder et 20 megapixel selfiekamera med en blænde på f/2,2 og pixels, der måler 1,6 mikrometer.

Læs også: Flere køber OnePlus- og Motorola-telefoner

Motorola razr 5G: Pris og tilgængelighed i Danmark

Motorola razr 5G kan købes i Danmark til en pris på 10.999 kroner. Det er 2.000 kroner billigere end den vejledende pris, som forgængeren fik i 2019. Prisen går altså bestemt i den rigtige retning. I forhold til den nærmeste konkurrent, Galaxy Z Fold 2, er den nye razr 5G hele 4.900 kroner billigere.

Er du på udkig efter en ægte foldbar smartphone, er razr 5G altså det billigste bud på nuværende tidspunkt.

Motorola har endnu ikke oplyst, hvornår razr 5G kan købes i de danske butikker.

Den foldbare mobil kan kun købes i den ene farve Polished Graphite.

Se også: Find de bedste priser på Motorola-telefoner

Efterfølgende nyt i sagen

Meget er sket siden vi bragte artiklen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 25/8/2020 fulgte vi historien op med en vinkel på Motorola Moto G9 Play: Stort batteri, tredobbelt kamera, god prisKlik her for at læse artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..