Samsung lancerer Galaxy Z Fold 2: Større skærme og 120 Hz

Samsungs tredje foldbare mobil, Galaxy Z Fold 2, har fået større skærme - den ene af dem med 120 Hz, og så matcher designet nu Note 20-serien. Læs alt om den nye Galaxy Z Fold 2.

Samsung lancerer Galaxy Z Fold 2: Større skærme og 120 Hz

Samsung har i dag løftet sløret for tredje generation af foldbare smartphones.

Mød den nye Galaxy Z Fold 2, som Samsung nu er klar til at offentliggøre efter at have teaset for telefonen ved den store Unpacked-event i starten af august, hvor blandt andet Note 20-serien blev annonceret.

Med den nye Galaxy Z Fold 2 har Samsung forbedret sidste års foldbare mobil/tablet, Galaxy Fold, på en lang række punkter.

Læs også: Samsung Galaxy Z Fold 2: Ny foldbar mobil med massive forbedringer

Foto: Samsung

Samme hængselsteknologi som Galaxy Z Flip

Da Samsung introducerede den første Galaxy Fold i februar 2019, gik der ikke lang tid, før de første anmeldere opdagede store problemer med både den foldbare AMOLED-skærm og hængslerne. Støv trængte ind i foldemekanismen, og flere anmeldere kom til at pille filmen på den foldbare skærm af i tro om, at filmen var valgfri skærmbeskyttelse.

De mange børnesygdomme fik Samsung til at tilbagekalde Galaxy Fold og udskyde lanceringen, allerede inden de første anmeldelser blev udgivet. 5. september 2019 annoncerede Samsung så en revideret udgave af Galaxy Fold med forbedrede hængsler.

Sidenhen lancerede Samsung også Galaxy Z Flip i februar måned med den såkaldte Hideaway Hinge, som også er at finde i den nye Galaxy Z Fold 2.

På Samsungs hjemmeside kan du tilpasse farven på hængslerne. Foto: Samsung

De nye hængsler har et smart system, så små nylonfibre beskytter den lille åbning ved samlingen på bagsiden, hvor Galaxy Z Fold 2 folder. Denne åbning førte til, at støv og mikropartikler trængte ind under AMOLED-skærmpanelet på forgængeren, men med nylonfibrene som en blød barriere holdes snavs ude uden at påvirke foldemekanismen.

Med hængselsystemet kommer også Flex Mode, som gør det muligt at folde telefonen i flere forskellige vinkler, så du eksempelvis kan lægge telefonen på et bord, folde skærmen eksempelvis 120 grader og streame en film eller serie.

I år er der også mulighed for at sætte sit eget præg på Galaxy Z Fold 2’s ydre. På Samsungs hjemmeside er det nemlig muligt at tilpasse farven på hængslerne. Her kan du vælge mellem sølv, rød, blå og guld. Selve telefonen kan fås i enten Mystic Black eller Mystic Bronze – farver hentet fra Note 20-serien.

Læs også: Test: Samsung Galaxy Note 20 Ultra – Årets vildeste telefon

Samsung Galaxy Z Fold 2 har fået en større indre skærm på 7,6 tommer og med en opdateringshastighed på 120 Hz. Foto: Samsung

Større skærme og 120 Hz opdateringshastighed

Samsung har formået at skrue op for størrelsen på både den ydre og indre skærm i den nye Galaxy Z Fold 2. Hvor den ydre skærm i forgængeren målte 7,3 tommer, har Galaxy Z Fold 2 nu en 7,6 tommer skærm. Opløsningen hedder nu 2.208 x 1.768 pixels, hvilket svarer til en lille stigning i pixeltætheden.

Samsung bruger, som altid, AMOLED-skærmteknologien, som sikrer høj kontrast, mættede farver og dybe sorte farver. Det er der ikke noget nyt i. Til gengæld har Samsung skruet gevaldigt op for opdateringshastigheden på den indre skærm, som nu opdaterer 120 gange i sekundet ligesom i Galaxy Note 20 Ultra – perfekt til underholdning og spil.

Samsung har også skrottet det store hak, der var i den oprindelige Folds display øverst til højre. I stedet er der implementeret et lille hul øverst i skærmen, som giver plads til det ene af to selfiekameraer. Det giver et markant mere stilrent design.

Galaxy Z Fold 2 har også et udtryk og en designstil, der minder en hel del om Note 20-serien. Alt i alt ser Galaxy Z Fold 2 langt mere moderne ud end den oprindelige Fold.

Uden på Samsung Galaxy Z Fold 2 sidder en 6,2 tommer stor AMOLED-skærm. Foto: Samsung

Udenpå er den største skærmforøgelse at finde. Den oprindelige Galaxy Fold led under at have en lille ydre skærm på kun 4,6 tommer. Denne skærm er nu vokset til hele 6,2 tommer, og den fylder nu hele fronten. Fordi den kun har halv bredde af den indre skærm, er der tale om et ganske aflagt format på 25:9.

Opløsningen i den mindre, ydre skærm er på 2.260 x 816 pixels. Igen en lidt højere opløsning end i forgængeren, men på grund af forøgelsen af størrelsen er pixeltætheden ikke forandret synderligt.

De to skærme er blevet større, uden at de fysiske dimensioner overordnet set er blevet meget større. Faktisk er Galaxy Z Fold 2 1,7 millimeter lavere – dog 10,3 millimeter bredere. Det er muligt takket være mindre kanter rundt om skærmene, som er blevet reduceret med op til 27 procent.

Når telefonen er foldet sammen, er den blevet 0,3 millimeter tyndere ved hængslerne (16,8 millimeter) og 1,9 millimeter tyndere i modsatte ende, hvor skærmene rører hinanden (13,8 millimeter).

Læs også: De første test af Samsung Galaxy Watch 3 – det lover godt

Multitasking med tre apps på én gang

Den ekstra skærmplads at boltre sig på inviterer til at spille og være mere produktiv end på en traditionel smartphone.

Noget tyder på, at brugerne af den første Fold rent faktisk også brugte den ekstra skærmplads. Hvor hver tredje Galaxy Fold-bruger multitasker med to apps åben ad gangen, er det kun 4 procent af øvrige smartphone-brugere, der gør det samme.

Derfor finder man både flere af de samme, men også nye, funktioner i den nye Galaxy Z Fold 2, som muliggør multitasking og produktivitet.

App Continuity

Med App Continuity vil du, ligesom i Galaxy Fold, opleve, at en app, som du betjener på den ydre skærm, automatisk bliver tilpasset den meget større indre skærm, lige så snart du folder telefonen ud.

Multi-Active Window

Android-telefoner kan i forvejen multitaske med to apps ved siden af eller oven over hinanden. Med Galaxy Z Fold 2 og funktionen Multi-Active Window kan du have hele tre apps kørende samtidig, når telefonen er foldet ud. Den nederste halvdel af skærmen kan eksempelvis være en kalender, mens den øverste halvdel er delt op i eksempelvis YouTube og din browser. Så er der dømt multitasking.

Samsung Galaxy Z Fold 2 understøtter også i flere apps muligheden for at du kan trække tekst og billeder fra et multitasking-vindue og over til et andet. Det kan du blandt andet i Microsofts apps.

Det er også muligt at fintune inddelingen af apps, så du kan arrangere applikationerne på præcis den måde, du bedst synes om. Det er endda også muligt at åbne den samme app i flere vinduer, så du eksempelvis kan have to hjemmesider kørende på én gang eller både PowerPoint og Office åben samtidig.

Har du fundet en god kombination af apps, du ofte vil have åben på én gang? Så kan du parre applikationerne, så du har en lynhurtig genvej til at kunne åbne alle tre apps med et klik.

Fordi Galaxy Z Fold 2’s formfaktor inviterer til at bruge enheden både som en telefon og tablet, er softwaren også så fleksibel, at du kan justere skærmlayoutet i indstillingerne, så du enten får et telefonlayout eller et tabletlayout, alt efter hvad du foretrækker.

Læs også: Huawei lancerer opgraderet foldbar mobil: Mate Xs

Foto: Samsung

Tredobbelt kamera med nye funktioner

Når Samsung Galaxy Z Fold 2 kan foldes, giver det også nogle nye muligheder, når det kommer til kameraerne. Funktionen Capture View Mode i Flex-tilstand lader dig nemlig bruge kameraappen på nye måder.

Nu kan du se de billeder, du tager, på den ene side af skærmen, mens du stadig kan tage nye billeder. Dette kan du enten gøre ved at folde skærmen delvist, så den ligger på den ene side på eksempelvis et bord, eller også kan du folde den helt ud og bruge Fold 2 på højkant. Med Capture View Mode slipper du altså for at skulle ind i Galleri-appen for at tjekke hvert billede eller video ud, efter de er taget.

Foto: Samsung

Med Dual Preview kan du også aktivere både den indre og ydre skærm samtidig, når telefonen er foldet ud. Her kan både fotografen og eksempelvis den person, der tages billeder af, se på hver sin skærm, hvordan resultaterne ser ud.

Samsung Galaxy Z Fold 2 henter også en række kamerafunktioner fra de øvrige topmodeller, heriblandt Pro Video Mode, Single Take, Bright Night og Night Mode.

Når det kommer til hardwaren, bruger Samsung samme kombination af sensorer som i Note 20-serien: vidvinkel, ultravidvinkel og telefoto.

Samsung Galaxy Z Fold 2 har følgende kamerasensorer bagpå:

  • 12 MP ­sensor med vidvinkel, f/1,8 blænde, 1,8 mikrometer pixels og optisk billedstabilisering
  • 12 MP sen­sor med tele­foto­lin­se, f/2,4 blænde, 1,0 mikrometer pixels, optisk billedstabilisering og 2x optisk zoom
  • 12 MP sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,2 blænde og 1,12 mikrometer pixels

De to selfiekameraer, som sidder øverst på hver skærm, er identiske: Opløsningen er på 10 megapixel, blænden er på f/2,2 blænde, sensorens pixels måler 1,22 mikrometer pixels, og kameraerne har også autofokus.

Læs også: Denne mobil fra TCL kan ikke foldes ud, men trækkes ud

Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Z Fold 2 kan købes i butikkerne fra den 18. september. Den vejledende pris er 15.799 kroner.

Du kan læse mere om pris og tilgængelighed på Samsung Galaxy Z Fold 2 her.

Se også: Find de bedste priser på Samsung-telefoner

Samsung Galaxy Z Fold 2: Specifikationer

Di­men­si­oner og vægt Foldet sammen: 159,2 x 68 x 13,8-16,8 millimeter

Foldet ud: 159,2 x 128,2 x 6-6,9 millimeter

Vægt: 282 gram

Skærm Indre skærm: 7,6″ QXGA+ Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex (2.208 x 1.768 pixels), 120 Hz

Ydre skærm: 6,2″ HD+ Super AMOLED (2.260 x 816 pixels)

Bag­kamera 12 MP ­sensor med vidvinkel, f/1,8 blænde, 1,8 mikrometer pixels og optisk billedstabilisering

12 MP sen­sor med tele­foto­lin­se, f/2,4 blænde, 1,0 mikrometer pixels, optisk billedstabilisering og 2x optisk zoom

12 MP sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,2 blænde og 1,12 mikrometer pixels

Frontkamera 10 megapixel med autofokus, f/2,2 blænde og 1,22 mikrometer pixels
Coverkamera 10 megapixel med autofokus, f/2,2 blænde og 1,22 mikrometer pixels
Chip­set Octa-core Snapdragon 865+, 7 nanometer (1 x 3,1 GHz, 3 x 2,4 GHz + 4 x 1,8 GHz)

Adreno 650-grafikchip

RAM og lag­ring 12 GB RAM
256 GB lager­plads (UFS 3.1)
Netværk og for­bind­elser Blue­tooth 5.0, USB-C (Gen 3.2), NFC, Wi-Fi 6, Wireless DeX, Ultra Wide Band (UWB)

2G, 3G, 4G LTE og 5G eller 2G, 3G og 4G LTE

4×4 MIMO, 7CA, LAA og LTE Cat. 20

Sensorer Fingeraftrykslæser på siden, accelerometer, barometer, gyroskop, kompas, hall-sensor, nærhedssensor og lyssensor
Sikker­hed An­sigts­gen­kend­el­se, fin­ger­af­tryks­læ­ser i siden, Samsung Pay og Samsung Knox
Software Android 10 med One UI-tilpasning
Bat­te­ri 4.500 mAh (un­der­støt­ter hur­tig­op­lad­ning via Quick Charge 2.0 og Adaptive Fast Charging)

Trådløs opladning og omvendt trådløs opladning

Farver Mystic Black og Mystic Bronze

Farver på hængslerne: Metallic Silver, Metallic Gold, Metallic Red og Metallic Blue

I boksen Galaxy Z Fold 2, datakabel, rejseadapter, Ejection Pin, startguide, hovedtelefoner (USB Type-C) med lyd optimeret af AKG, Galaxy Z Premier Service brochure og Brand Story brochure
Andet Stereohøjtalere (Dolby Atmos), nano SIM + eSIM,

Sagen er ikke slut

Tematikken er stadig aktuel. Lasse Olsen fastholdt sit fokus på emnet. 30/7/2020 gik vi videre og publicerede artiklen Her er Samsungs kommende iPad-udfordrere, Galaxy Tab S7 og S7+ – Læs mere her. De sidste nyheder om temaet finder du her.