6 nye spændende funktioner på vej til Android-telefoner

Henover sommeren ruller Google 6 nye funktioner ud til ikke mindre end 3 milliarder Android-telefoner. Se de nye funktioner i Android her.

6 nye spændende funktioner på vej til Android-telefoner

Sommerferien er snart over os og det fejrer Google med en række nye funktioner, som bliver rullet ud til ikke mindre end tre milliarder aktive enheder verden over. Blandt de nye funktioner til Android er der et nyt alarm system til jordskælv, opdatering til beskeder-appen, nye klistermærker, en smartere Google Assistent, forbedret password indtastning og nyt til Android Auto.

Normalt fungerer opdateringer til Android meget anderledes end på iPhone. Hvor Apple kan rulle en opdatering ud til alle iPhones på samme tid, så kan dette ikke lade sig gøre på Android. Her skal man normalt vente på, at Android-producenterne får færdiggjort deres tilpasninger og test, inden en opdatering kan rulles ud – og det kan tage tid. I nogle tilfælde kan Google dog alligevel opdaterer funktioner i Android-telefonerne, uden producenterne skal indover først. Og det er det vi ser her. Her gennemgår vi de nye funktioner, som kommer til Android denne sommer.

Se også: Disse telefoner får Android 12

1. Android jordskælvvarsler rulles ud globalt

Det er nok ikke en funktion, som vi i Danmark får meget brug for, hvorfor funktionen også bliver prioriteret i områder, hvor risikoen for jordskælv er størst. Er man på ferie i nogle af disse lande, så kunne denne funktion være rar at have.

Sidste år påbegyndte Google en mission om at opbygge verdens største jordskælvsdetekteringsnetværk baseret på teknologi indbygget i Android-enheder. Med dette gratis system kan folk i berørte områder få advarsler sekunder, før et jordskælv rammer. Google lancerede for nylig Android Earthquake Alerts System i New Zealand og Grækenland. Nu introduceres Android Earthquake Alerts System i Tyrkiet, Filippinerne, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Turkmenistan og Usbekistan.

2. Giv de vigtige beskeder en stjerne

Google er også klar med en opdatering til Beskeder-appen, hvor det bliver lettere at finde de vigtigste af slagsen.

Med masser af beskeder fra familie, venner, kolleger og andre er det let for information at gå tabt. Fremover kan man give vigtige beskeder en stjerne i Besked-appen for at holde styr på, hvad der er vigtigt, og nemt finde den senere uden at rulle gennem alle dine samtaler. Bare tryk og hold på beskeden, og marker den derefter. Når den skal findes igen, så trykker man blot på stjernekategorien.

Stjernemarkerede meddelelser bliver rullet ud over de kommende uger.

3. Flere klistermærker til Android

Hvad du virkelig har manglet i Android er flere klistermærker til dine samtaler, ikke? Måske ikke, men alligevel er Google klar med flere snart. Det smarte er at Googles tastatur automatisk vil foreslå klistermærker.

Kontekstuelle Emoji Kitchen-forslag er tilgængelige i Gboard beta i dag og kommer til alle Gboard-brugere i sommer, men kun for meddelelser skrevet på engelsk, spansk og portugisisk og på enheder, der kører Android 6.0 og nyere. Hvornår det kommer på dansk er uvidst.

 

4. En smartere Google Assistent

Google Assistent bliver mere og populær, efterhånden som der kommer flere produkter på markedet med den. Assistenten kom dog først til mobilen og det er hertil der kommer forbedringer nu. Helt specifikt bliver Google Assistent bedre til at åbne apps for dig. Du kan fremover bede assistenten om at åbne langt flere apps end tidligere, og endnu flere apps vil blive understøttet i fremtiden.

Læs også: Google Assistent bliver bedre til at udtale navne

5. Forbedret password input og stemmeadgang

Stemmeadgang er bygget med og for mennesker med motoriske handicap. Voice Access dig hurtig og effektiv telefon- og appnavigation med stemmen. Med blikdetektering, nu i beta, kan man bede Voice Access om kun at virke, når man ser på skærmen. Voice Access har nu forbedret adgangskodeindtastning. Når funktionen genkender et adgangskodefelt, giver det mulighed for at indtaste bogstaver, tal og symboler. For eksempel kan man sige “store bogstaver” eller navne på symboler (som “dollartegn” for at indtaste en $), så det er hurtigere at indtaste en adgangskode sikkert.

6. Flere muligheder i Android Auto

Der er også flere nyttige funktioner på vej til Android Auto, som skal lette betjeningen, som fx at tilpasse startskærmen direkte fra telefonen og manuelt indstille mørk tilstand. Det bliver også lettere at gennemse indhold med nye faner i medieapps, en “tilbage til toppen”-funktion og en A til Z-knap i rullepanelet.

Hvis det er første gang du bruger Android Auto, kan man nu komme i gang hurtigere i en bil med et par enkle tryk. EV-opladnings-, parkerings- og navigationsapps er nu tilgængelige til brug i Android Auto. Derudover har de forbedret meddelelsesoplevelsen, så man kan få adgang til foretrukne besked-apps fra startskærmen.

Se også: De bedste Android-telefoner på markedet