Android 11-adaption på 24,2 procent – stadig bagud i forhold til Android 10

Android 11 sidder efter mere end et år på scenen stadig i en mindre andel af telefoner end Android 10 - det kan skyldes Huaweis problemer.

Android 11-adaption på 24,2 procent – stadig bagud i forhold til Android 10

Selv om Google ikke længere rapporterer om månedlige adoptionsrater for Android, viser Android Studio antallet af Android-enheder, der får adgang til Play Store i løbet af en periode på syv dage sammen med deres tilsvarende OS-version.

Android 10 stadig mere udbredt end Android 11

Baseret på disse data kører Android 10 i øjeblikket på 26,5 procent af enhederne, hvilket er det mest udbredte af alle Android-versioner. Sidste års Android 11 ligger på andenpladsen med 24,2 procent, mens data for Android 12-enheder endnu ikke er blevet oplyst.

Årsagen til, at Android 11 endnu ikke har overgået Android 10, når det gælder udbredelse, kan skyldes, at der er mange millioner Huawei-telefoner, der stadig kun kører med Android 10, da de ikke kan opgradere til Android 11 på grund af de restriktioner, som Huawei er underlagt fra amerikansk side.

Se også: De bedste priser på Android telefoner

Fordelingen af de andre versioner

Android 9 Pie er den næste med 18,2 procent, efterfulgt af Android 8 Oreo og dens andel på 13,7 procent. Android 7 og 7.1 Nougat får 6,3 procent, mens Android 6 Marshmallow ligger på 5,1 procent.

Der er omkring 3,9 procent af brugerne, der stadig kører på Android 5 Lollipop og 1,4 procent på Android 4.4 KitKat. Den ældste Android-version på listen er Android 4.1 Jelly Bean med 0,6 procent af alle enheder.

Google har lanceret en række tiltag, der skal sikre, at de nyeste versioner af Android ruller hurtigere ud til brugerne, men det ser trods alt ud til, at der stadig er noget at arbejde med på den front.

Det vurderes, at der er omkring 2,8 milliarder aktive Android-telefoner på markedet i dag.

Se også: Nyheder om Android