Ansigtsoplåsning af mobilen vinder frem

Vi er blevet bedre til at passe på indholdet i vores mobiltelefoner ved at benytte låseskærm. Til dét vinder ansigtsoplåsning af mobilen frem.

Ansigtsoplåsning af mobilen vinder frem

Vi låser vores mobiltelefoner op mange gange om dagen, så det skal helst være så let og hurtigt som muligt. Nogle mobiltelefoner gør dette til en gnidningsfri oplevelse, mens andre gør oplåsningen besværlig. Heldigvis er vi blevet bedre til at låse vores mobiltelefoner, hvor vi helst benytter de hurtige og moderne måder at låse op på.

Læs også: Forbedret sikkerheds- og privatliv på vej til iPhones

Fingeraftryk og ansigtsoplåsning benyttes mest

Indholdet på vores mobiltelefoner bliver oftest gemt bag en låseskærm, som låses op med fingeraftryk eller ansigtet. Sidste uges afstemning afslørede at hele 54 procent benytter fingeraftryk, mens 34 procent bruger ansigtsoplåsning. Kigger vi to år tilbage, så viser dette, at fingeraftrykket er gået tilbage, men ansigtsoplåsning er blevet mere populært. Dengang fik ansigtsoplåsning kun 23 procent af stemmerne.

Samtidig kan man konkludere, at vi generelt er blevet mere omhyggelige med at låse vores mobiltelefoner. For to år siden anvendte 6 procent ikke en skærmlås, hvilket nu er faldet til 4 procent.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Stadig for ringe teknologi

Selvom hverken fingeraftryk eller ansigtoplåsning er nyt længere, så er det ikke alle smartphones, der tilbyder en tilfredsstillende oplåsningsoplevelse. I De fleste telefoners ansigtsoplåsning benyttes en usikker 2D-teknologi, hvor kun enkelte benytter 3D til at registrere præcise ansigtsdata. Og samtidig er nogle fingeraftrykslæseren i skærme stadig alt for langsomme. Her skriver nogle af Mobilsidens læsere:

“Jeg har slået fingeraftryk fra på min Mate 20 Pro, fordi den er så langsom og upræcis. 8 ud af ti gange skal jeg prøve flere gange før det virker, og ofte ender jeg alligevel med at skulle bruge pinkode. Hvorfor kan den ikke være på bagsiden som på Mate 10 Pro. Der virkede den hver gang!”, skriver Mikkel

“Jeg har efterhånden prøvet div. oplåsnings metoder. Oneplus 8 pro er den bedste fingeraftryks læser jeg endnu har prøvet, fingeren på skærmen og du er inde. Samsung S10e var bare piv ringe. Dette har intet med telefonernes øvrige kvaliteter at gøre”, skriver Stig.

Heldigvis bliver både ansigt- og fingeraftryksoplåsning hele tiden forbedret. Hvordan skal vi mon låse vores mobiltelefoner op i fremtiden?

Læs også: De hurtigste Android-telefoner – sommer 2020

Efterfølgende om temaet

Siden redaktionen publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 24/8/2020 gik vi videre med historien om Den 7. september får mobilkunder hos Yousee og Telmore 5G – Den videre historie kan du læse her. Temaet lever stadig. Tjek de sidste nyheder om Mobiltelefon..