Apple forbedrer den personlige sikkerhed med Sikkerhedskontrol i iOS 16

Med den nye funktion Sikkerhedskontrol kan man hurtigt få en oversigt over de kontakter, der kan have adgang til ens placering og kalenderinformation.

Apple forbedrer den personlige sikkerhed med Sikkerhedskontrol i iOS 16

Apple forbedrer de funktioner i iOS 16, der handler om personlig sikkerhed. Det gør de med den nye funktion Sikkerhedskontrol, der skal gøre det lettere at foretage sikkerhedsindstillinger.

Se også: Rigtig mange penge at spare på brugte iPhones

Fuld kontrol over delte informationer

Med Sikkerhedskontrol kan man se, hvilke kontakter der har adgang til ens placering og kalenderinformation, samt de tilladelser, de forskellige apps benytter sig af.

Funktionen er formet som en checkliste, så man hurtigt kan skabe sig et overblik og eventuelt ophæve tilladelser på app-til-app og kontakt-til-kontakt-basis.

Se også: Guide til de bedste iPhones

Emergency reset

Ifølge Apple selv skal funktionen få særlig stor betydning for personer, der forsøger at komme ud af et voldeligt forhold. Udover checklisten er der en ”emergency reset” eller nødnulstilling, hvor man logger ud af iCloud, låser alle indstillinger om private oplysninger og begrænser indkommende beskeder til kun at omfatte den aktuelle enhed.

Opdateringen kommer efter en kraftig kritik af de trackingfunktioner, der indbefattede AirTag og siden er blevet koblet til en række tilfælde af stalking.

Sikkerhedsopdateringer ruller løbende ud

I stedet for at være en del af de almindelige software­­opdateringer kommer de vigtige sikkerheds­opdateringer til din iPhone nu løbende. Det betyder, at du helt auto­matisk får din iPhone opdateret og beskyttet mod sikkerheds­­­problemer.

iOS 16 ruller ud til alle iPhones fra og med iPhone 8 til efteråret. Læs mere om de nye funktioner i iOS 16.

Se også: Billig iPhone 13