Apple Kort får længe ønsket funktion i iOS 18

Den seneste betaudgave af iOS 18 introducerer en række opgraderinger i Apple Kort - blandt andet mulighed for at søge i et specifikt område og offline vandreruter.

Apple Kort får længe ønsket funktion i iOS 18

I den nyeste betaudgave af iOS 18-softwaren til iPhones har Apple opdateret appen Kort – den direkte konkurrent til Google Maps.

Se også: Bedste pris på brugt iPhone 15 finder du hos Swappie

Nu søger Apple Kort i det område, du kigger på

Den største opgradering ser ud til at være en ny knap kaldet “Søg her”. I øjeblikket er Apple Maps ret frustrerende at bruge, når man ønsker at søge efter steder som restauranter uden for ens nuværende placering. Hvis du søger efter restauranter i en anden del af byen, vender Apple Maps ofte tilbage til din nuværende placering – og tvinger dig til at scrolle unødvendigt meget.

Den nye “Søg her”-knap fjerner dette irritationsmoment fr appen, så Apple Kort nu rent faktisk søger i det område, der er synligt på skærmen – også selvom du ikke befinder dig lige der i øjeblikket. Det er en funktion, som Android-telefoner og Google Maps har haft i årevis.

Jovist, det er måske en mindre ændring, men den vil sandsynligvis spare mange brugere for en masse frustration og bøvl.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Nye værktøjer til vandreturen

Kan lide at gå på vandreture, er Apple Kort nu et lidt bedre hjælperedskab. I Apple Kort kan du nu se såkaldte topografiske kort over amerikanske nationalparker. Kortene giver brugere mere præcise oplysninger om vandrestier i parkerne.

Samtidig er det også muligt at downloade offlinekort over stierne, så man kan se dem, selv om man mister internetforbindelsen. Igen er det en funktion, som Google Maps har haft i årevis, men bedre sent end aldrig. Funktionen lader dog foreløbig til kun at virke i USA.

En anden nyhed i iOS 18 er, at det i Apple Kort bliver muligt at tilpasse sine vandreruter. Det bliver dermed muligt at oprette sine egne vandreruter, som man kan bruge i stedet for at følge de forslag, som Apple Kort kommer med.

Med den nye funktion kan man lave nye ruter, tilføje flere stop eller lave afstikkere på ruten. Det bliver også muligt at lave noter til de forskellige ruter. Det gælder både for de ruter, som man selv laver, eller dem som Apple Kort selv har lavet. På den måde kan man opdatere sine noter, så man kan optimere sine vandreture i området.

Se også: Apple introducerer iOS 18: Her er alle nyhederne