Apple vil tilføje Gemini og andre AI-modeller i iOS 18

Apple Intelligence har integreret ChatGPT fra OpenAI og kan senere også gøre brug af Google Gemini for at give brugerne adgang til flere af de bedste AI-modeller.

Apple vil tilføje Gemini og andre AI-modeller i iOS 18

Som en del af den nye Apple Intelligence-opdatering annoncerede Apple mandag et partnerskab med OpenAI. Det giver blandt andet Siri adgang til ChatGPT direkte i iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia, så stemmeassistenten Siri kan give bedre svar i relevante situationer.

Til WWDC-eventet luftede Apple muligheden for, at det – efterhånden som Apple Intelligence udvikler sig – kan blive muligt at koble flere AI-modeller til Siri. På den måde kan Apple med tiden give brugerne mulighed for at vælge mellem forskellige AI-modeller. Her er Google Gemini nævnt som en af de AI-modeller, der kan komme på tale.

Det skyldes, at Apple mener, at de forskellige AI-modeller har hver deres styrke, så der kan være én, som er bedre til at arbejde med kreativ skrivning og en anden, der er bedre, når det for eksempel gælder kodning.

Ifølge Apple er beslutningen om at indgå et samarbejde med OpenAI om ChatGPT truffet ud fra et ønske om at få adgang til den bedste AI-model lige nu.

Se også: Her er alle nyhederne i Apples iOS 18

Gratis og anonymt

Som iPhone-bruger koster det ikke noget, at Siri har adgang til den nyeste ChatGPT-4o. Det er heller ikke nødvendigt at oprette en konto. Apple lover også, at anmodninger hverken logges eller spores, ligesom brugernes IP-adresser vil være usynlige for alle andre – inklusive Apple.

Det vil dog også være muligt at få adgang til ekstra, betalte funktioner for betalende ChatGPT-abonnenter.

Se også: Elon Musk vil forbyde iPhones med ChatGPT indbygget i iOS 18

Kommer først senere på året

Apple Intelligence-funktioner er ikke inkluderet i den første betaversion af iOS 18, men vil i stedet blive tilgængelige til test for beta-brugere i løbet af sommeren. iOS 18 forventes at blive frigivet til offentligheden i september, når Apple lancerer sin nye serie af iPhone 16-modeller.

Se også: En brugt iPhone er så god som ny