ChatGPT kan nu huske alt, hvad du har fortalt AI-chatbotten

Nu kan ChatGPT huske personlige informationer om dig og dit liv, som du oplyser AI-chatbotten. Det skal gøre ChatGPT bedre til at give relevante og skræddersyede svar.

ChatGPT kan nu huske alt, hvad du har fortalt AI-chatbotten

OpenAI oplyser, at den populære AI-chatbot, ChatGPT, nu vil begynde at huske flere detaljer om brugeren. Det gælder grundlæggende oplysninger, men også ting som hobbyer og brugerens historik med ChatGPT.

Det skal gøre ChatGPT endnu mere målrettet, når den skal hjælpe brugere. Hvis chatbotten kender din uddannelse, livsstil og jobpræferencer, kan den blive bedre til målrettet at finde jobs, der passer til dig, end hvis den for eksempel bare finder jobs med titlen revisor eller chauffør.

Se også: Hvorfor er ChatGPT så langsom? Gode tips og tricks til hurtigere svar

ChatGPT har fået hukommelse – husker dine samtaler

Tjenesten er endnu ikke rullet ud i Europa og Asien, men er tilgængelig i USA. Den forbedrede hukommelse vil kun være tilgængelig for abonnenter af ChatGPT Plus-tjenesten til 170 kroner om måneden. I den demovideo, som OpenAI har lagt på X, deler en bruger oplysninger om sine kæledyr. Oplysningerne bliver gemt, og brugeren kan til enhver tid gå ind og se – og eventuelt slette – de oplysninger, som ChatGPT har gemt.

Når chatbotten for eksempel ved, hvor gamle brugeren og brugerens familie er, vil den eksempelvis kunne vælge den rigtige ferie til familien. Så kan den også finde rejser, der er børnevenlige, hvis den ved, at man har små børn – eller rejser, der er skræddersyet til forældre og store børn.

Se også: Hvad er kunstig intelligens? Sådan ser fremtiden med AI ud

Alt kan slettes

Informationerne om, hvad ChatGPT har gemt af oplysninger om dig, er lettilgængelige. Hver gang ChatGPT opdaterer oplysninger om brugeren, står der ”Memory updated” over ChatGPTs svarfelt.

Når man klikker der, får man vist en liste med alle de informationer, som ChatGPT har gemt. Her kan man trykke på skraldespanden i venstre side for at slette den gemte opplysning.

Se også: Musk: AI er klogere end mennesker allerede i 2025

Spændende værktøj for virksomheder

Selv om det er praktiske informationer til private, vil funktionen nok være endnu mere brugbar for virksomheder. De vil kunne indtaste særlige informationer om deres branche, men også info om særlige forhold, der måske gælder for deres virksomhed. Det vil gøre det meget lettere og hurtigere at få relevant hjælp og løsninger til virksomhedens udfordringer.

Læs også: ChatGPT kan tvinge skoler til at ændre eksamener

Hvem ejer informationerne?

Der har været meget snak om, hvorvidt det er ok, at chatbots bliver trænet på brugeres indhold, uden at brugerne ved det eller får besked om det. Derfor er der selvfølgelig også dukket spørgsmål op om ejerskabet af de gemte oplysninger. For er det brugeren, der ejer dem, eller kan ChatGPT bruge data, som de lyster? Det har ChatGPT ikke svaret på, og det tyder jo på, at de har tænkt sig at lagre informationer til eget brug.

Selv om ChatGPT siger, at man kan slette informationerne, er det måske ikke så enkelt. Enkelte brugere har nemlig rapporteret, at de først har gemt og siden slettet personlige informationer fra ChatGPTs Memory-funktion. Alligevel har chatbotten efterfølgende medtaget de slettede oplysninger i svar. Det er ikke ligefrem betryggende. Heldigvis er den nye funktion valgfri og kan slås fra.

Se også: Apple forhandler om at bruge OpenAI’s AI-funktioner i iOS 18