Apples Deep Fusion kommer med iOS 13.2

Apples nye spændende kamera-teknologi Deep Fusion giver skarpere og mere naturlige billeder. Sådan virker det.

Apples Deep Fusion kommer med iOS 13.2

De nye kameraer i iPhone 11 og iPhone 11 Pro har modtaget stor ros verden over, men nu ser det ud til, at de bliver endnu bedre. Under præsentationen af dem fremviste Apple en såkaldt “Deep Fusion”-teknologi, der ville blive tilgængelig senere på året. Det viser sig nu, at Deep Fusion er med i iOS 13.2 betaen, og bliver nu allerede testet.

Deep Fusion går i gang med at tage billeder, længe inden man overhovedet trykker på aftrækkeren. Faktisk bliver der indfanget fire billeder inden, fire efter samt et med længere lukketid. Funktionen bruger den ottekernede Neural-processor i Apples A13-chipsæt til, at analysere billederne der bliver taget, udvælge det bedste og vil, sammen med billedet med den længere lukketid, efterredigere det, så fx skyer, hudfarve og meget andet ser bedre ud. Resultatet er, ifølge dem der har prøvet det, skarpere, mere detaljerede og mere naturlige billeder. 

Deep Fusion er primært beregnet til, at anvendt i indendørs og mellembelysnings-situationer. Deep Fusion er helt usynlig for brugeren og bruges automatisk af kameraet. Der er ingen indikator i kameraappen eller i foto-appen, og den vises ikke i EXIF-data.

Apple Deep Fusion
Apples eget billede, hvor Deep Fusion er anvendt. Foto: Apple

Billederne køres gennem fire detaljerede behandlingstrin, pixel efter pixel – hvert niveau indeholder en stigende mængder af detaljer. Ting som himmel og vægge er i det laveste niveau, mens hud, hår, tekstiler mm. er det højeste niveau. Efter alle disse processor bliver det endelige billede genereret.

Deep Fusion-billeder tager kun en smule længere at indfange end normale billeder. 

iOS 13.2 er nu ude i beta og vil senere blive rullet ud.

Læs også: Apple sender flere rettelser ud til iPhones