Disse Android-telefoner får flest opdateringer

Hvor mange opdateringer får mobiler fra Samsung, Xiaomi, OnePlus, Motorola og andre? Se hvor længe Android-mobiler får software- og sikkerhedsopdateringer.

Disse Android-telefoner får flest opdateringer

Hvilke Android-producenter er bedst til at holde deres telefoner opdateret og hvilke er dårligst? Opdateringer er nu vigtigere end nogensiden før, og der er store forskelle på producenternes fokus på dem.

Er du på jagt eller har du netop har købt en ny Android-telefon, ønsker du højst sandsynligt også, at du kan have den i lang tid. Softwarepdateringer og især sikkerhedsopdateringer er vigtige, når det gælder levetiden.

Sidstnævnte sikrer, at din telefon fortsat er sikker at bruge og rustet mod diverse softwaretrusler.

Det er dog også vigtigt for brugbarheden af din telefon, at der jævnligt bliver udsendt softwareopdateringer fra producentens side af. Det giver nemlig et incitament mindre til at gå ud at købe ny telefon.

Se også: Top 5: De absolut bedste Android-mobiler

Hvor længe bliver min Android-telefon opdateret?

 Herunder kan du se en liste over Android-producenter, og hvor mange års Android OS-opdateringer og sikkerhedsopdateringer de lover.

Her skal du være opmærksom på, at dette er det maksimale de lover. Det er ofte kun udvalgte modeller, der opdateres efter nedenstående.

Producent Android-opdateringer Sikkerhedsopdateringer
Google Op til 7 år Op til 7 år
Samsung Op til 7 år Op til 7 år
OnePlus Op til 4 år Op til 6 år
Nothing Op til 3 år Op til 6 år
Oppo Op til 4 år Op til 5 år
Xiaomi Op til 4 år Op til 5 år
Motorola Op til 3 år Op til 4 år
Realme Op til 3 år Op til 4 år
Vivo Op til 3 år Op til 3 år
Nokia Op til 3 år Op til 3 år
Sony Op til 2 år Op til 3 år
Honor Op til 3 år Op til 5 år
ASUS Op til 2 år Op til 4 år
TCL Op til 2 år Op til 2 år
ZTE Op til 1 år Op til 1 år
Bemærk: Det er ikke nødvendigvis alle telefoner fra de enkelte producenter, som får opdateringer i det viste antal år. Billigere telefoner kan få opdateringer i færre år. Det er også værd at nævne, at producenterne ikke altid følger deres egne retningslinjer for opdateringer. Det er typisk kun topmodellerne og enkelte andre i sortimentet, som får opdateringerne som lovet.

Google og Samsung er konger af softwareopdateringer

Google udråbte ved lanceringen af Pixel 8-serien sig selv til den nye konge af software- og sikkerhedsopdateringer til Android. Google tilbyder nemlig nu hele syv års opdateringer.

I mellemtiden har Samsung dog valgt at gøre som Google, og giver derfor også udvalgte modeller syv års opdateringer.

Samsung og Google er derfor uden tvivl de Android-producenter, der er bedst til at levere opdateringer til deres telefoner.

Se også: Top 5: Bedste Android-mobil til prisen

Asiatiske mærker i top – og et i bund

I toppen af listen finder vi en række asiatiske mærker. Foruden Samsung er OnePlus, Oppo og Xiaomi også godt med. Noget overraskende er Sony dog helt i bund med to års softwareopdateringer og tre års sikkerhedsopdateringer. Køber du en ny Sony-telefon, skal du altså ikke forvente at få mere end to store opdateringer til Android-systemet.

Se også: Xiaomi: Smartphones med imponerende kameraer og lang batteritid

Derfor er softwareopdateringer til mobiler vigtige

Selvom din telefon fungerer fint den dag, du får den i hånden, er det også vigtigt, at det forbliver sådan. Softwareopdateringer er vigtige, ikke kun for brugbarheden af din telefon, men også for sikkerheden.

Med flere års opdateringer er du sikret de nyeste funktioner, og at dit privatliv forbliver privat og sikret. En opdatering kan også byde på bedre ydeevne, batteritid og meget andet.

På årsbasis opdager Google hvert år hundredevis af sikkerhedsbrister, som udmunder i månedlige sikkerhedsopdateringer til Android-systemet. Uden disse månedlige opdateringer vil bristerne ikke blive fikset, og dermed er din telefon sårbar i sikkerhedsmæssig forstand. Opdateringerne kommer dog også ofte med små optimeringer til systemet, og én gang om året udsender Google en større opgradering af Android-softwaren, f.eks. fra version 13 til 14.

Læs også: Disse mobiltelefoner opdateres til Android 16