Google lancerer Circle to Search – ny form for Google-søgninger

Google lancerer i denne måned "Circle to Search", der er en ny måde at lave internetsøgninger på til Android-telefoner - kun ved hjælp af din pegefinger og Googles AI.

Google lancerer Circle to Search – ny form for Google-søgninger

Google er i slutningen af januar klar med en ny måde lave Google-søgninger på din Android-telefon i Danmark. Den hedder “Circle to Search” og du kan blot bruge din pegefinger til det.

Se også: Seneste rygter og nyheder om mobiltelefoner

Søg på indhold på mobilskærmen

Google har introduceret flere måder at søge efter information på Google, heriblandt med stemmen via Google Assistent. Nu er de klar med “et nybrud i internetsøgninger”, som de selv formulerer det i en pressemeddelelse. Den nye søgefunktion hedder “Click to Search”.

Click to Search giver mulighed for hurtigt at lave Google-søgninger på udvalgt indhold på det aktuelle skærmbillede på din smartphone.

Med Circle to Search søger man ganske enkelt på skærmens indhold med fingeren – for eksempel ved at sætte en cirkel om et objekt, strege eller skrible.

Google giver dette eksempel på en søgning med “Click to Search”: Du ser en smuk frakke på et Instagram-billede, og du vil gerne vide, hvor den kan købes. Eller måske har du en kaffeaftale i kalenderen og vil finde adressen på cafeen hurtigt.

Se også: Google fjerner 17 funktioner fra Google Assistent

Med Circle to Search kan man let finde svar på spørgsmål, efterhånden som de opstår, uden at afbryde det, som man er i gang med på skærmen. Click to Search er et ekstra lag på skærmen, så man ikke behøver at skifte app for at få informationen man søger efter.

“Det har altid været et mål for Google, at informationssøgning skulle være så umiddelbar og intuitiv som muligt – så nysgerrigheden ikke bliver dræbt i processen med at finde svar. Her åbner kunstig intelligens for nogle helt nye muligheder for at genopdage, hvordan man søger – og finder svar,” siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.

Click to Search fungerer alle steder på Android-telefonen og kræver altså ikke app-understøttelse.

Click to Search lanceres snart

Click to Search lanceres den 31. januar på dansk i Danmark.

Se også: Test og anmeldelser af nyeste smartphones

Kommer først til udvalgte smartphones

Det er dog ikke alle smartphones, der fra starten vil understøtte funktionen. I første omgang vil Click to Search virke på Googles Pixel 8, Pixel 8 Pro samt den nye Samsung Galaxy S24-serie. Læs mere om de nye Galaxy S24 og Galaxy S24+ her og mere om topmodellen Samsung Galaxy S24 Ultra her.

Se også: Vores test af Samsung Galaxy S24 Ultra er i gang