Google fjerner 17 funktioner fra Google Assistent

Google vil fokusere på "kvalitet og pålidelighed", samtidig med at selskaber fyrer omkring 1.000 medarbejdere. Det betyder et farvel til mange brugbare funktioner i Google Assistent.

Google fjerner 17 funktioner fra Google Assistent

Stemmeassistenten Google Assistent kan hjælpe med et væld af ting. Men nu bliver Google Assistent lidt fattigere på funktioner. Google har nemlig besluttet at sige farvel til intet mindre end 17 forskellige funktioner i Google Assistent.

Google har ry for at aflive og lukke mange af sine tjenester efter ganske kort tid. Med den seneste beslutning må man bare konstatere, at alt er, som det plejer i Google-verdenen.

Læs også: Nu kommer Google Assistent med AI-chatbotten Bard

Disse Assistent-funktioner må du sige farvel til

Nogle af de vigtigere funktioner, som du må undvære, er muligheden for at bruge stemmen til at sende en e-mail, video eller lydbesked. Google oplyser også, at selskabet ændrer mikrofonens funktionalitet i Google-appen og Pixel-søgebjælken.

Fra og med 26. januar får brugere besked om, at de pågældende funktioner ikke længere er aktive, hvis man forsøger at aktivere en af de nedlagte funktioner.

Beslutningen kommer mindre end en dag efter, at selskabet annoncerede en fyringsrunde, hvor omkring tusinde medarbejdere mister deres arbejde. Visse af dem har arbejdet med Google Assistent.

Det rammer både smartphones, smartwatches og smarte højtalere/skærme, at disse 17 funktioner fjernes fra Google Assistent. Google introducerer dog samtidig nogle løsninger, der skal erstatte noget af den tabte funktionalitet. Visse funktioner som integrationen af meditationstjenesten Calm forsvinder dog helt. De alternativer, som Google henviser brugere til, er heller ikke altid de mest brugbare erstatninger.

Her er listen over de 17 funktioner, som forsvinder fra Google Assistent:

 1. Afspilning og styring af lydbøger i Google Play Bøger med din stemme. Du kan i stedet stadig caste lydbøger fra din mobile enhed.
 1. Indstilling eller brug af mediealarmer, musikalarmer eller radioalarmer på Google Assistent-aktiverede enheder. Du kan i stedet oprette en brugerdefineret rutine, der har lignende adfærd, eller bruge en standardalarm.
 1. Få adgang til eller administrere din kogebog, overføre opskrifter fra enhed til enhed, afspille en instruktionsvideo eller vise trin-for-trin-opskrifter. Du kan i stedet bruge Google Assistent til at søge efter opskrifter på nettet og YouTube.
 1. Håndtering af et stopur på Smart Displays og højttalere. Du kan stadig indstille timere og alarmer.
 1. Brug af din stemme til at ringe til en enhed eller sende en besked til din Google-familiegruppe. Du kan stadig sende til enheder i dit hjem.
 1. Brug af din stemme til at sende en e-mail, video- eller lydbesked. Du kan stadig foretage opkald og sende tekstbeskeder.
 1. Omlægge en begivenhed i Google Kalender med din stemme. Du kan stadig planlægge en ny begivenhed.
 1. Brug af App Launcher i Google Assistent-køretilstand på Google Maps til at læse og sende beskeder, foretage opkald og styre medier. Du kan stadig bruge stemmestyring i Google Maps på samme måde.
 1. Bede om at planlægge eller høre tidligere planlagte Family Bell-meddelelser. Du kan oprette en brugerdefineret rutine, der har lignende adfærd.
 1. Bede om at meditere med Calm. Du kan stadig bede om meditationsmuligheder med medieudbydere som YouTube.
 1. Stemmestyring af aktiviteter vil ikke længere være tilgængelig på Fitbit Sense- og Versa 3-enheder. Du skal bruge knapperne på din enhed til at starte, stoppe, sætte på pause og genoptage aktiviteter. Du kan stadig stemmestyre aktiviteter på Pixel-smartwatches.
 1. Visning af dine søvnoversigter vil kun være tilgængelig på Google-smartskærme. Du kan stadig bede om søvnoplysninger med stemmen på smarture fra tredjeparter.
 1. Opkald fra højttalere og smartskærme vil ikke blive vist med et opkalds-ID, medmindre du bruger Duo.
 1. Visning af de omgivende tidsestimater for “Pendling til arbejde” på smartskærme. Du kan stadig bede om pendlingstider og få rutevejledning med stemmen.
 1. Tjekke personlige rejseplaner med stemmen. Du kan stadig bede om flystatus.
 1. Spørge efter oplysninger om dine kontakter. Du kan stadig foretage opkald til dine kontakter.
 1. Bede om at udføre bestemte handlinger med stemmen, for eksempel sende en betaling, foretage en reservation eller skrive et indlæg på sociale medier. Du kan stadig bede Assistent om at åbne dine installerede apps.

Der kommer også til at ske ændringer i Google-appen, der nu viser søgeresultater, hvis man trykker på mikrofonikonet. Man kan ikke længere bruge mikrofonen i søgebjælken til at fuldføre opgaver som for eksempel at tænde lyset. Pixel-enheder rammes også af dette, for mikrofonen i søgebjælken på Pixel åbner nu stemmesøgning i stedet for Assistent.

Det kan gøre det lettere at bruge Google Assistent, at man nu strømligner det, som assistenten kan – eller i det mindste kan det opleves mindre indviklet. Det vil dog helt sikkert også sætte kæppe i hjulet for dem, der bruger disse funktioner. Der er mere information om ændringerne på Google Assistents hjælp-side.

Læs også: Google slår “Deling tæt på” sammen med Samsungs “Quick Share”