iOS 13.5 gør det let at låse telefonen op med maske på

Næste iOS-opdatering gør det lettere at være iPhone-bruger, hvis du i denne tid bærer en maske.

iOS 13.5 gør det let at låse telefonen op med maske på

Tredje beta af Apples nyeste udgave af styresystemet til iPhones, iOS 13.5, er landet. Med den er en første version af Apples API til COVID-19-notifikationer, som automatisk dukker op, hvis du er tæt på en smittebærer. Heri er også en anden forbedring, der gør det hurtigere for iPhone-brugere med Face ID-aktiveret, at låse telefonen op med kode.

Læs også: Apple sælger Watch og AirPods i massevis, mens iPhone-salget falder

Hurtigere indtastning af pinkode

Det eneste, man skal gøre, er at stryge opad på skærmen, så aktiveres Face ID, samtidig med, at man får muligheden for at angive kode. Som det er nu, skal man vente på, at Face ID ikke genkender ansigtet, før man får mulighed for at indtaste koden.

Det er ikke helt så let at skulle indtaste en sekscifret kode, som det er at åbne sin telefon via Face ID. Alligevel giver Apple ikke mulighed for, at bruge Face ID, selvom en maske gemmer en del af ansigtet. De kommer formentlig heller ikke til at gøre det, da masken dækker så meget af ansigtet, at det vil udgøre en sikkerhedsrisiko, at kunne låse op med maske på.

Derimod er det langt enklere for dem, der har Touch ID, for de kan bare trykke fingeren mod hjemknappen for at låse op. Der er selvfølgelig også dem, der bruger handsker for at beskytte sig mod smitte, og i så fald er Touch ID heller ikke en løsning.

iPhone iOS 13.5
På iOS 13.5 kan man indtaste pinkode med det samme.

Se også: Priser på populære iPhones

iOS 13.5 forventes snart rullet ud

Apple har kørt tests af iOS 13.4.5 i noget tid og har udgivet to betaer. I og med annonceringen af COVID-19 kontakttracking-framework, der er under udvikling, via et samarbejde mellem Apple og Google, var Apple nødt til at opdatere iOS SDKen for at give udviklerne det nødvendige værktøjer til, at arbejde på applikationerne. SDK-opdateringen er grunden til, at Apple gik videre til iOS 13.5, i stedet for at fortsætte med 13.4.5. Der er indtil videre kommet en udvikler-beta til iOS 13.5 sammen med Xcode 11.5. Om få dage kan vi forvente os en offentlig beta af iOS 13.5. Derefter bør opdateringen rulle ud efter yderligere nogle uger.

Læs også: Apple undersøger ny iOS e-mail-exploit