Microsoft ønsker tættere integration mellem Android og Windows

Microsoft omorganiserer sine udviklingsteams med fokus på at skabe bedre integration kan hjælpe Microsoft og Google til bedre at udfordre Apple.

Microsoft ønsker tættere integration mellem Android og Windows

Microsoft har i årevis gjort sine produkter tilgængelige til de to dominerende mobile styresystemer, men det skal der angiveligt laves om på. Fremover vil angiveligt være Android, der kommer i første række. Ifølge Windows Central’s Zac Bowden splitter virksomheden Android-udviklingen op og opretter en dedikeret gruppe, som vil stå til ansvar over for Panos Panay, virksomhedens Chief Product Officer.

Det nye team vil være ansvarlig for Surface Duo OS, SwiftKey, Microsoft Launcher, Phone Link og andre Android-produkter.

Microsoft har bekræftet ændringerne i en erklæring til Windows Central:

“Som alle virksomheder evaluerer vi vores forretning regelmæssigt. Vi har for nylig foretaget en organisatorisk ændring for at fremskynde vores indvirkning og bedre betjene vores kunder og partnere,” sagde en talsmand hos Microsoft.

Læs også: Windows 11 SE – nyt våben mod Chromebooks

Microsoft og Google slår sig sammen for at tage kampen op mod Apple

Flytningen vil gøre Android til en bedre oplevelse med Microsofts tjenester og afspejler et skift i virksomhedens fokus. Virksomheden skulle have store idéer i tankerne for Android og Windows, som rækker langt ud over det nuværende integrationsniveau mellem de to platforme.

Faktisk lyder det, at Microsoft håber at kunne positionere Android-smartphones som en forlængelse af Windows-pc’er.

Under CES 2022 annoncerede Google en række nye funktioner, der har til formål at forbedre integrationen mellem Android og Windows, herunder synkronisering af sms’er, fildeling, deling af filer, deling af Bluetooth-tilbehør og meget mere. I mellemtiden har Microsoft tilføjet muligheden for at køre Android-apps i Windows 11.

Læs også: Windows 11 lanceres uden support for Android-apps

Kan ikke klare Apple hver for sig

Det ser ud til, at Microsoft og Google erkender, at de hver især har en brik i det puslespil, der er nødvendigt for mere effektivt at konkurrere med Apples tilgang med at tilbyde en tæt integreret oplevelse. Microsoft har desktop-komponenten, mens Google har det mobile element.

På trods af de to virksomheders åbenlyse styrker på deres respektive områder har de begge kæmpet for at udvikle deres eget komplette økosystem. Microsofts forsøg på telefoner fik  fodfæste og er afblæst, og Googles Chrome OS er ikke nær så accepteret eller brugbart som Windows. Men hvis begge virksomheder arbejder på at integrere Android og Windows bedre, kan det være en alvorlig udfordring for Apples økosystem.

Se også: Nyheder om hardware