Pixel Feature Drop juni 2024: Her er alle nyhederne

Google har offentliggjort deres Pixel Feature Drop for juni. Se de mange nyheder og opdateringer til Googles Pixel-telefoner, Pixel Tablet og Pixel Watch.

Pixel Feature Drop juni 2024: Her er alle nyhederne

Google har netop lanceret Pixel Feature Drop for juni 2024 – Googles navn for regelmæssige opdateringer til Pixel-telefoner, Pixel-tabletten og Pixel-smartwatches med en masse nye funktioner eksklusivt til Pixel-produkter.

Den nyeste opdatering kommer med en masse nye funktioner til Pixel-smartphones, Pixel-tabletten og Pixel-smartwatches.

Den største nyhed er understøttelse af Gemini Nanoi Google Pixel 8 og Pixel 8a. Google tilføjer også en ny Bicycle Fall Detection-funktion til Pixel-ure, forbedret HDR+-billedoptagelse og mange andre ting.

Nedenfor kan du se alle nyhederne opdelt efter produkt: Pixel-smartphones, Pixel Tablet og Pixel-smartwatches.

Se også: Her er alle nyhederne i Apples iOS 18

Nye funktioner til Pixel-smartphones 

Størstedelen af dagens opdateringer er til Pixel-telefoner, især Pixel 8, Pixel 8 Pro og den nyeste Pixel 8a. Men der er også nogle opdateringer til de ældre Pixel-mobiler:

Gemini Nano

Før i dag var Pixel 8 Pro den eneste Pixel-telefon med AI-sprogmodellen Gemini Nano indbygget. Gemini Nano giver AI-funktioner på enheden, hvilket betyder, at AI-funktionerne kan køre på mobilen uden en internetforbindelse.

Nu kan Pixel 8 og Pixel 8a være med her, men det kræver en indsats fra din side. Du skal nemlig selv aktivere dette i “Indstillinger for udviklere” og derefter også manuelt aktivere Gemini Nano. Det er en betydelig forhindring, men det er godt at vide, at alle, der virkelig ønsker Nano-funktioner på en Pixel 8 eller Pixel 8a, kan få adgang til den.

DisplayPort

Google Pixel-telefoner har hidtil ikke understøttet DisplayPort, så det har ikke været muligt at tilslutte mobilen til en ekstern pc- eller tv-skærm eller et tv via DiplayPort.

På ældre modeller er det en hardwaremangel, men på nyere modeller er det softwaren, der forhindrer det. Den har Google nu endelig fikset, så med denne opdatering understøtter Pixel 8, Pixel 8 Pro og Pixel 8a DisplayPort-funktionalitet med det rigtige kabel.

Det vil gøre det muligt at spejle skærmindholdet på en ekstern skærm via kabel, hvis man ønsker det frem for via trådløst Google Cast.

Slå ukendte telefonnumre op i appen Opkald

Som navnet antyder, giver denne nye funktion dig mulighed for nemt at slå ukendte telefonnumre op. Du kan simpelthen lave en søgning direkte fra din opkaldsliste. På den måde behøver dukke at huske eller kopiere nummeret for at lave en søgning på nettet. Denne funktion bliver understøttet af alle Pixel-telefoner, der er på markedet i Danmark.

Flere funktioner i Lydoptager

Når du får en oversigt over eksempelvis en lydoptagelse af en samtale, vil du kunne se de enkelte talere i lydoptagelsen markeret med forskellige farver. Denne funktion fungerer kun på Gemini Nano-telefoner, altså Pixel 8 Pro, Pixel 8 og Pixel 8a, hvis du manuelt har aktiveret Nano-funktionerne.

Det bliver også smartere at arbejde med udskrifter og resuméer, fordi du nu med et samme kan eksportere dem til Google Docs. Denne funktion er tilgængelig for alle Pixel-telefoner, der understøtter Lydoptager.

HDR+ forbedret valg af billeder

Dit kamera vælger nu automatisk det bedste øjeblik fra dit foto i HDR+, selv med kun ét tryk på udløseren. Det skulle give bedre resultater fra dine fotos. Dette kommer til Pixel 6 og alle nyere smartphones.

Understøttelse af Find min enhed uden strøm

Google har tidligere bekræftet dette, men det rulles nu bredt ud. For brugere af Pixel 8 og Pixel 8 Pro vil det nye Find min enhed-netværk (FMDN) spore deres telefoner, selv om de er slukkede.

Det vil komme på flere ikke-Pixel-telefoner i fremtiden, men ikke på mange af dem, der er på markedet i øjeblikket, da der kræves særlig hardware for at få det til at fungere.

Se også: De absolut bedste Android-mobiler

Opdateringer til Google Pixel tablet

Pixel Tablet er Googles eneste tablet indtil videre. Den får kun én væsentlig opdatering i denne Pixel Feature Drop, men det er en stor en af slagsen.

Når Pixel-tabletten er docket i Hub Mode, fungerer den nu bedre med din smarte Nest-dørklokke. Når nogen ringer på døren, vises der automatisk et live-feed fra dørklokkens kamera på tabletten.

For at dette skal fungere, skal du bruge en kablet Nest-dørklokke (enten første eller anden generation) eller Nest Doorbell (batteri).

Det er en funktion, som Google Nest Hub Max- og Google Nest Hub-brugere har haft glæde af i lang tid, men når Pixel Tablet får den, er den mere på linje med de populære smart home-hubs.

Se også: De absolut bedste Android-tablets

Wear OS-opdateringer til Pixel-smartwatches

Google kommer til sidst også med flere nye vigtige funktioner til Wear OS, hvoraf den ene kun kommer til Pixel Watch 2.

Registrering af bilulykker

Denne funktion har været en fast bestanddel af Pixel-smartphones i lang tid, men nu kommer den også til Pixel Watch 2. Ligesom med smartphoneversionen vil uret bruge sine forskellige sensorer til at registrere, hvis du muligvis har været involveret i et biluheld.

Hvis det registrerer en mulig ulykke, kan du selv trykke på uret og på den måde meddele, at du ikke er kommet til skade. Har du derimod brug for hjælp – og du ikke trykker på uret – vil uret automatisk efter et minut kontakte alarmcentralen og dine nødkontakter.

Registrering af cykelstyrt

Det fungerer på samme måde som registrering af bilulykker – bare for cyklister. Her gælder funktionen for både Pixel Watch og Pixel Watch 2. Den findes til gengæld ikke på Pixel-mobilerne.

Understøttelse af PayPal i Wallet

Du kan nu bruge PayPal i Wallet, hvilket giver dig mulighed for at foretage en kontaktløs betaling via din PayPal-konto direkte fra dit håndled.

Nye Google Home-funktioner

Du kan tilføje nye funktioner til udvalgte urskiver. Samtidig er der et nyt Google Home-ikon, hvor du kan styre en større udvalg af dine smart home-enheder.

Se også: De absolut bedste smartwatches