Sådan kan iOS 11 komme til at fungere i iPhone 8

En tidligere softwareingeniør hos Apple giver sit bud på, hvordan iOS 11 kommer til at se ud og virke i iPhone 8.

Sådan kan iOS 11 komme til at fungere i iPhone 8

Hidtil har vi set masser af billeder af, hvordan iPhone 8 kommer til at se ud. Men hvordan kommer softwaren – iOS 11 – til at spille samme med det noget anderledes design, hvor den fysiske home-knap på fronten forsvinder og hvor sensorer på fronten går ind over skærmen? Det giver tidligere softwareingeniør hos Apple, Allen Pike, sit bud på i et blogindlæg.

Apple har sat sig selv over for lidt af en udfordring med den kommende iPhone 8 – eller iPhone Pro, som Allen Pike kalder den. Apple fjerner nemlig den fysiske home-knap med Touch ID efter 10 år. Det giver plads til en 5,8” stor OLED-skærm, hvor dele af skærmens top går uden om frontkameraet og de mange sensorer på fronten på præcis samme måde som Essential PH-1 fra Android-medskaberen Andy Rubin.

Læs også: Rygte: iPhone 8 får ny kamerafunktion kaldet SmartCam

Hardwareændringerne kræver altså, at der skal ske nogle ganske markante ændringer i måden, som iOS 11 virker på, før styresystemet kan betjenes optimalt. For nyligt blev softwaren fra Apples HomePod-højttaler, lækket, og den afslører blandt andet en ny skærmopløsning på 375 x 812 punkter. Det har fået softwareingeniøren til at gruble over, hvordan Apple får implementeret iOS 11 i iPhone 8.

iOS 11 iPhone 8
Blandt andet Edit-knappen vil blive rykket ned til funktionsområdet, mener softwareingeniøren. Foto: Allenpike.com

Det er der kommet en række billeder ud af, som viser en noget anderledes måde at navigere i iOS 11 på i forhold til hvad man hidtil har været vant til. Sidenhen har designeren Max Rudberg i et blogindlæg taget udgangspunkt i Allen Pikes skitser og lavet nogle nye billeder, som præsenterer det ændrede design på lidt bedre vis.

Læs også: Apple-kildekode bekræfter den nye formfaktor i iPhone 8

Som det blev afsløret for flere måneder siden, vil den nederste del af den store OLED-skærm være et ’funktionsområde’, hvor der vil være en virtuel home-knap på samme måde som på mange Android-smartphones. Funktionsområdet vil efter alt at dømme fungere lidt på samme måde som funktionstasterne i Apples MacBook Pro med TouchBar, hvor forskellige taster og valgmuligheder kommer frem alt efter hvilken app og indhold man har åbent på iPhonen.

iOS 11 iPhone 8
Softwareingeniøren mener, at den unødvendige plads (det røde) bliver udnyttet bedre i iPhone 8. Foto: Allenpike.com

Den tidligere Apple-softwareingeniør studsede over, at overskrifterne i indstillingerne i alle previews af iOS 11 er blevet gjort meget større, hvilket har tilført en masse ubrugt plads i toppen af skærmen. Dette mener han ser direkte mærkeligt ud i Apples nuværende hardware, og da funktionsområdet vil være meget tomt med kun en Home-knap i midten, mener han, at det er fordi Apple vil udnytte pladsen bedre til også at vise visse knapper nede i funktionsområdet.

iOS 11 iPhone 8
Foto: Allenpike.com

Tag for eksempelvis indstillingerne. Her er der en ’Edit’-knap øverst til højre, som ifølge softwareingeniøren ikke er placeret fornuftigt. Ved at rykke denne Edit-knap ned ved siden af den virtuelle funktionstast bliver den for det første meget nemmere at tilgå, og for det andet giver det mere plads til mere indhold i toppen af indstillingerne. Det samme ses i App Store, hvor blandt andet ‘Alle kategorier’-knappen kan blive flyttet fra toppen til funktionsområdet.

Læs også: iPhone 8 får en 5,8″ skærm med virtuelle funktionstaster

En mand ved navn Brad Ellis, som har et designfirma, der blandt andet har designet Airbnb og Targets tjenester, synes at tænke i samme baner som Allen Pike. I et blogindlæg fra marts måned argumenterede han også for, at det er langt bedre at rykke de mange forskellige funktioner såsom ’tilbage’-knappen fra toppen af apps ned til bunden af skærmen.

Om Apple deler de samme tanker, er endnu ikke til at sige, men når en tidligere softwareingeniør fra netop Apple deler sådanne billeder og tanker, må det anses som værende ret sandsynligt, at Apple kunne finde på at implemente noget, der minder om ovenstående.

Hvordan tror du Apple får iOS 11 til at spille bedst muligt sammen med den kommende iPhone 8? Giv meget gerne dit bud i en kommentar nedenfor.