Sådan slår du RCS-beskeder til på iPhone

At sende sms'er til Android-telefoner fra en iPhone bliver endelig meget smartere. Snart kan du sende RCS-beskeder på iPhone - sådan gør du.

Sådan slår du RCS-beskeder til på iPhone

RCS, den mere robuste beskedstandard vil erstatte SMS på iPhone, når man kommunikerer med Android-telefoner. Det giver mulighed for mere sikre beskeder og billed- og videodeling i højere kvalitet, der minder mere om beskeder mellem to iPhones.

Se også: Test af de nyeste iPhones

RCS er smart, men løser ikke alle udfordringer

RCS giver dig mulighed for at sende reaktioner til Android-telefoner, dele videoer og billeder i høj kvalitet og se “skrive status” ligesom når du bruger iMessage til at chatte med en person med en iPhone.

Ankomsten af RCS på iPhone er måske en af de største ændringer, der kommer til med iOS 18. Det skyldes, at mange har ventet længe på, at Apple skulle omfavne den nyere standard for tekstbeskeder.

Der er stadig forbehold: RCS på iPhone vil ikke helt fjerne skellet mellem blå og grønne bobler, da RCS-beskeder stadig er grønne i iOS. Men det vil forhåbentlig hjælpe med at dæmpe nogle af bekymringerne over, hvor usikre almindelige sms-tjenester er, samtidig med at det giver iPhone- og Android-brugere mulighed for at kommunikere mere indholdsrigt.

Se også: Se de laveste priser på brugte iPhones

Sådan sender du RCS-beskeder på iPhone

RCS kommer til iPhones via iOS 18 senere i år. Du har dog også mulighed for at prøve det nu, ved at opdatere nyeste iOS 18 beta (i skrivende stund er det developer beta 2). Din operatør skal også have aktiveret funktionen på sit netværk.

RCS på iPhone bør være slået til som standard, når man har opdateret til iOS 18. Men hvis det ikke er tilfældet, kan du se her, hvordan du gør:

  • Åbn “Indstillinger” på din iPhone.
  • Naviger hele vejen til bunden af siden “Indstillinger”, og tryk på Apps.
  • Find “Beskeder” på listen (eller søg efter den i toppen), og tryk på den.
  • Rul ned, indtil du ser RCS-beskeder. Er den ikke slået til, så gør det.
  • Åbn en samtale med en person, der har en Android-telefon. Har i begge en RCS-kompatibel smartphone vil der stå “Tekstbesked – RCS” i beskedfeltet.

Se også: Sammenlign priser på nyeste iPhones