Flere Samsung-enheder får smarte Galaxy AI-funktioner

I slutningen af marts ruller Samsung Galaxy AI-funktioner ud til sidste års Galaxy-enheder. Se listen over enheder, der får de nye AI-funktioner.

Flere Samsung-enheder får smarte Galaxy AI-funktioner

Samsung ruller sine Galaxy AI-funktioner ud til flere Galaxy-enheder gennem en ny One UI 6.1-opdatering i slutningen af marts. Opdateringen vil være tilgængelig på tværs af Galaxy S23-serien, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 og Tab S9-serien.

Ligesom på Samsungs Galaxy S24-serie giver opdateringen brugerne en mobil AI-oplevelse via en hybridtilgang, der kombinerer lokal og skybaseret AI. Ifølge Samsung stopper AI-udviklingen ikke her, for det er planen, at alle brugere skal have bedre adgang til AI:

“Dette er kun begyndelsen på Galaxy AI, da vi planlægger at bringe oplevelsen til over 100 millioner Galaxy-brugere inden 2024 og fortsætte med at innovere måder at udnytte de ubegrænsede muligheder ved mobil AI,” siger TM Roh, der er President og Head of Mobile Experience Business hos Samsung Electronics.

Læs også: Se priser og tilbud på Samsung-telefoner

Smarte funktioner, men ikke på dansk endnu

Galaxy AI-funktionerne skal blandt andet give brugerne adgang til at justere tonen i beskeder og oversætte beskeder på 13 forskellige sprog ved hjælp af Chat Assist. Galaxy-brugerne får også adgang til at oversætte i realtid med Live Translate, som giver stemme- og tekstoversættelser til telefonopkald.

Interpreter (oversætter) gør det muligt at have en samtale med andre personer, hvor Galaxy-enheden så kan oversætte samtalen. Det sker via en split-screen-funktion, der giver tekstoversættelser i live-samtaler.

Andre funktioner inkluderer Circle to Search with Google og Note Assist, der giver brugerne mulighed for at generere resuméer og oversætte noter. Browsing Assist gør det muligt for enkeltpersoner at holde sig opdateret hurtigere ved at generere omfattende resuméer af nyhedsartikler.

Transcript Assist kan også nemt transskribere mødeoptagelser og generere resuméer og oversættelser. Det er dog endnu ikke alle funktioner, der er tilgængelige på dansk, så vi har stadig til gode at få det store AI-løft herhjemme.

Læs også: Lanceringsdato for Samsung Galaxy Ring afsløret

Avanceret fotoredigering og slow-mo-video

Samsungs kommende Galaxy AI-opdatering giver også nogle kreative muligheder. Med Generative Edit kan AI-understøttede enheder hurtigt ændre størrelse på objekter eller position på objekter i fotos.

Brugere kan også automatisk optimere billeder med Edit Suggestion. Én af de funktioner, som vi glæder os mest til at se, er Instant Slow-mo. Den funktion gør det muligt at lave video eller dele af videoer om til slow-motion bare ved at holde fingeren på skærmen.

Opdateringen kommer til Galaxy-enheder med One UI 6.1-opdateringen i slutningen af marts.

Læs også: Samsung opgraderer lyd og AI-funktion med Auracast