Teenagere elsker iPhone og Apple Watch

iPhones og Apple Watch er et hit bandt unge, men der er ikke samme begejstring for Apple Music og Apple TV+, viser ny undersøgelse.

Teenagere elsker iPhone og Apple Watch

iPhone er fortsat ufattelig populær blandt teenagere i USA, og tallene er sandsynligvis stort set de samme herhjemme. Ifølge Piper Sandlers halvårlige undersøgelse af teenagere ejer 85 procent af de adspurgte amerikanske teenagere en iPhone. 86 procent planlægger at købe en iPhone som deres næste smartphone.

Selvom iPhone stadig er den mest populære smartphone blandt teenagere, er tallene faldet en smule i forhold til undersøgelsen fra oktober 2023, hvor 87 procent af teenagerne ejede en iPhone og 88 procent planlagde at købe en.

Tallene viser, at iPhones og Apples økosystem er utroligt populære blandt unge i USA. Selv om Android-telefoner nok er mere udbredte blandt unge herhjemme, er der ingen tvivl om, at iPhones også er vildt populære blandt danske unge.

Se også: De absolut bedste iPhones

iPhones giver social slagside

Apples dominans på teenagemarkedet er vigtig, fordi det er en af de parametre, som det amerikanske justitsministerium fokuserer på i et stort sagsanlæg mod Apple fra marts i år. Sagsanlægget handler om, at Apple bruger sit monopol til at lægge forhindringer i vejen for andre producenter og appudviklere ved eksempelvis at gøre det umuligt at få den fulde funktionalitet ud af smartwatches fra andre producenter.

Det amerikanske justitsministerium skriver i sagsanlægget, at Apples dominans på det amerikanske smartphonemarked forårsager “social stigmatisering og udelukkelse” for Android-brugere, fordi de for eksempel ikke kan deltage i gruppechats med samme funktioner som de grønne iPhone-chats. Det amerikanske justitsministerium hævder, at dette er har særlig betydning for teenagere, der oplever et socialt pres for at skifte til iPhones.

Læs også: Apple sagsøgt for at have monopol på smartphonemarkedet

Apple Watch dominerer blandt teenagere

Hvad angår Apple Watch, bruger 34 procent af teenagerne Apple Watch. 13 procent af teenagerne planlægger at købe et Apple Watch inden for de næste seks måneder. Det skyldes måske til dels, at Apple Pay er den mest populære betalingsplatform, og at 44 procent af teenagerne i undersøgelsen havde brugt betalingstjenesten inden for den seneste måned.

Kun 39,4 procent af teenagerne ejer overhovedet et smartwatch, så teenagerne foretrækker altså i overvældende grad Apple Watch frem for andre smartwatches fra eksempelvis Samsung og Google. Ud over Apple Watch kom Rolex og Casio ind på ønskelistens henholdsvis anden- og tredjeplads.

Se også: Apple forsøgte i tre år at bringe Apple Watch til Android

Spotify og Netflix er mere populære end Apple Music

Teenagere foretrækker Spotify som deres musiktjeneste, og næsten to tredjedele af de adspurgte teenagere foretrækker Spotify, når de skal lytte til musik. Lidt over 30 procent af teenagerne oplyser, at de bruger Apple Music.

Apple TV+ er ikke populært blandt teenagere, og under fem procent af dem bruger tjenesten dagligt. Til sammenligning ser over 30 procent af teenagerne Netflix dagligt, og tæt på 30 procent ser YouTube.

Undersøgelsen er baseret på en rundspørge blandt 6.020 teenagere i 47 amerikanske delstater.

Læs også: De absolut bedste iPads