Telefoner med Android 15 får batteritid på niveau med iPhone

I den nyeste betaopdatering af Android 15 har Google annonceret en 20 procent forbedret standbytid, som giver op til tre timer længere batteritid i dvaletilstand.

Telefoner med Android 15 får batteritid på niveau med iPhone

I forbindelse med Google I/O sidste uge lancerede Google Android 15 Beta 2, som giver et indblik i, hvad vi kan forvente af den stabile version senere på året. Her er det kommet frem, at Android 15 også vil introducere batteriforbedringer, og det gælder især standbytiden.

Android 15 vil give bedre batteritid i standby takket være opgraderinger af den såkaldte Doze Mode, som potentielt kan give op til tre timers længere standbytid. Den nye software vil være i stand til at gå i dvaletilstand 50 procent hurtigere end Android 14, hævder Google.

Det er allerede meldt ud, at det kommende Wear OS 5 – altså Googles software til Android-baserede smartwatches – til nogle opgaver vil bruge 20 procent mindre strøm ved at styre baggrundsopgaver mere effektivt. Wear OS 5 vil blive smartere til at køre baggrundsopgaver, fordi smarture med styresystemet fremover udfører de fleste baggrundsaktiviteter, når uret oplades, i stedet for når det sidder på brugerens håndled.

Se også: Top 5: De absolut bedste smartwatches

Android-standbytid på niveau med iPhones

Det 50 procent hurtigere skift til dvaletilstand i Android 15 vil resultere i en betydelig bedre standbytid end de nuværende Android-smartphones. Det vil i praksis betyde, at Android-telefoner kommer på niveau med Apples iPhones, som har en fremragende standbytid takket være iOS-optimeringer og tæt integration mellem software og hardware.

De tre timers ekstra standbytid, som Google har fået presset ud af Android-softwaren, lyder måske ikke af meget, men med alle de ting, vores telefoner kan og så afhængige vi er af vores telefoner i dag, er enhver batteritoptimering kærkommen.

Se også: Top 5: Billigste smartwatches – billige, men gode smartwatches