Tre år gammel Samsung-telefon får nu Android 12

Den næsten tre år gamle Samsung Galaxy S10 bliver blandt de første telefoner på markedet med Android 12. Opdateringen har startet sin udrulning.

Tre år gammel Samsung-telefon får nu Android 12

Tilbage i 2019 var Samsungs Galaxy S10 en af de bedste smartphones, der blev lanceret det år. Det var også en tid, hvor Samsung havde en andet syn på softwareopdateringer af deres mobiltelefoner. Med en Android 12-opdatering, med Samsungs nye One UI 4, viser Samsung dog tydeligt, at de tager opdateringer langt mere alvorligt i dag.

Se også: Bedste Samsung-telefon til prisen

Tidligere var Samsung blandt de langsomste og mest upålidelige, når det kom til opdateringer af deres smartphones. Her i 2021 er der dog sket store ting hos den sydkoreanske elektronikgigant, som hørte smartphonebrugernes kald og besluttede at prioritere software- og sikkerhedsopdateringer langt højere. Midt i 2020 meldte Samsung ud, at de fremover ville tilbyde opdateringer i længere tid, til en lang række af deres mobiltelefoner. I starten af 2021 kom en ny udmelding fra Samsung, som nu ville give fire års sikkerhedsopdateringer til en samling af nuværende og kommende modeller. En af de telefoner, der blev inkluderet i opdateringsplanerne var Samsung Galaxy S10, der blev lanceret i 2019.

Læs også: Hvor længe opdateres Samsung Galaxy-telefoner?

Samsung Galaxy S10 får Android 12

I år har Samsung været hurtigt ude med deres Android 12-opdatering, som er Googles nyeste software. Måske lidt for hurtigere, for Samsung måtte i panik stoppe udrulningen af opdateringen. Efter at have fixet fejlen fortsatte de udrulningen. Og det betyder altså, at Samsung i år har været blandt de absolut hurtigste producenter, der har rullet Android 12 ud. De andre er OnePlus, Nokia og ASUS, hvor førstnævnte også har haft udfordringer med den nye opdatering.

I første omgang kom Android 12 med One UI 4 til til Samsungs nyeste telefoner, heriblandt Galaxy S21-serien og de nye Z Fold- og Z Flip-telefoner. Inden vi går ind i 2022 har Samsung netop startet udrulningen til den tre år gamle Galaxy S10.

Det betyder altså, at Samsung har fået opdateret en smartphone fra 2019 med nyeste Android. Opdateringen ruller lige nu ud i Tyskland og forventes snart at fortsætte her i Norden. Holder du stadig fast i din Galaxy S10, er dette gode nyheder. Opdateringer med Android 12 og One UI 4 er til modellerne Galaxy S10e, S10, and S10+.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S10 og 10+

Efterfølgende om emnet

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. Steen Jørgensen kunne ikke lade sagen ligge. 23/12/2021 gik vi videre med en artikel omkring Casumo: praktisk app til casino spil – Historien kan læses her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Smartphone” finder du her..