Tre nye fede funktioner til din Android-mobil

Det er blevet en fast tradition, at Google hvert år udsender en større opdatering til Android. Se tre spændende nyheder, der er på vej i version 14 af Android.

Tre nye fede funktioner til din Android-mobil

Det er ikke længe siden, at Apple lancerede nye iPhone 15-telefoner, Apple Watch-smartwatches og en opdateret udgave af styresystemet iOS. Hvis du ejer en Android-telefon, har du måske kigget lidt misundeligt med på sidelinjen. Heldigvis er der også den nye Android 14-opdatering på vej til Android-folket.

I starten af Androids levetid var nærmest hvert år skelsættende nyheder med i opdateringerne. I takt med at systemet dels er blevet mere stabilt og dels at udviklingen i smartphonemarkedet er stagneret, er der blevet længere mellem de store nyheder.

Det er da heller ikke, fordi at du skal forvente, at din telefon kan noget grundlæggende anderledes, når Google udgiver version 14 af Android – angiveligt om blot få uger. Nogle nyheder er dog stadig værd at notere sig. 

Vi har her samlet de tre mest bemærkelsesværdige nyheder i Android 14.

Læs også: Nyheder om Android og iOS

Blinkende notifikationer

En af de nyheder du kan se frem til, er, at din Android-telefon vil kunne blinke med skærmen og lommelygten på bagsiden af telefonen, når du får en ny notifikation. Dette er en god nyhed, eksempelvis for folk med kraftig nedsat hørelse.

At lommelygten ved nye notifikationer kan blinke, er dog ikke noget nyt fænomen. Brugere af iPhones har længe haft denne funktion til rådighed. Dejligt er det dog, at den nu også endelig kommer til Android.

Læs også: Hvornår kommer Android 14 til min mobil? 

Bedre overvågning af skærmtid

Der er også grund til at glæde dig til Android 14, hvis du er typen, som er bekymret for, at du bruger for meget tid på din telefon, eller hvis du gerne vil følge med i, hvor meget tid dit barn bruger på at være online, skrive med vennerne, tage billeder og hvad der ellers frister.

Du vil nemlig nu kunne følge med i, hvor meget tid du har brugt på din telefon, siden den sidst blev opladt. Dette er en tilbagevendende funktion, som tidligere har været en del af Android, men nu er den altså tilbage igen.

Læs også: Disse mobiltelefoner får først Android 14

Bedre batteritid

Hvis du til gengæld ikke er typen, som er bekymret for, at du bruger for meget tid på telefonen, men bare gerne vil bruge den, som det nu engang passer dig, er denne nyhed måske mere interessant.

Google har nemlig også lavet optimeringer under “motorhjelmen”, som man fristes til at sige. En af forbedringerne skulle være bedre batteritid. 

Om det rent faktisk udmønter sig i noget, der kan mærkes, må tiden vise, men Google har i hvert fald gjort forsøget på at få din telefon til at holde endnu længere mellem opladninger.

Der er endnu ingen bekræftet lanceringsdato for Android 14, men rygterne går på, at den nye version vil se dagens lys den 4. oktober.

Se også: Samsung Galaxy-telefoner får store ændringer med Android 14