Apple Watch Series 9 har hurtigere chip og ny pink farve

Apple Watch Series 9 har kraftigere chipset, lysstyrke og UWB-chip. Se funktioner og pris på Apples nyeste ur.

Apple Watch Series 9 har hurtigere chip og ny pink farve

Apple Watch Series 9 ligner måske sin forgænger fra 2022, men der er en række væsentlige forbedringer under motorhjelmen, som gør den til en okay opdatering.

Series 9 er udstyret med det nye S9-system, der indeholder 5,6 milliarder transistorer – 60 % flere end S8. GPU’en er 30 % hurtigere, en ny neural motor med fire kerner gør machine learning 2x hurtigere, og diktering er 20% mere præcis. I hvert fald i følge Apple selv.

Og nu, hvor Siri-anmodninger behandles på enheden, vil de være hurtigere og mere sikre.

Se også: Bedste Apple Watch 2023

Dobbelt så kraftig lysstyrke

Apple siger, at S9 også giver 18 timers batterilevetid, selv med en lysere skærm.

Series 9 har en maksimal lysstyrke på op til 2.000 nits, hvilket er dobbelt så meget som Series 8 og skulle gøre det lettere at aflæse skærmen i sollys. I mørke rum eller tidligt om morgenen kan displayet også sænkes til kun en nit for ikke at forstyrre folk i nærheden.

Mere privat og sikker Apple Watch 9

For første gang på Apple Watch kan Siri-anmodninger behandles på enheden. For anmodninger, der ikke kræver oplysninger fra internettet, som f.eks. at starte en træning eller indstille en timer, er Siri ikke afhængig af Wi-Fi eller mobilnetværk, hvilket resulterer i hurtigere og mere pålidelige svar.

Behandlingen på enheden er privat og sikker, og nu kan Siri bruges til at få adgang til data fra Health-appen til sundheds- og fitnessrelaterede forespørgsler.

Man kan f.eks. spørge, hvor mange timers søvn man fik den foregående nat, hvor langt man er kommet med at lukke sine aktivitetsringe eller om sit blodsukkerniveau, hvis man har en tilsluttet monitor. Brugere kan også stille Siri-forespørgsler på Apple Watch Series 9 for at logge sundhedsdata som deres vægt, menstruation eller indtagne medicin.

Langt mere præcis UWB-chip

En anden bemærkelsesværdig opgradering er Series 9’s andengenerations Ultra Wideband (UWB)-chip. Denne nye chip gør det muligt at lave præcisionsopkald til iPhone 15-telefonerne, som er udstyret med den samme chip.

Hvis du nogensinde mister din iPhone, kan dit Apple Watch Series 9 fortælle dig afstanden og retningen til din tabte telefon med visuel, haptisk og lydmæssig vejledning.

En anden bemærkelsesværdig opgradering er Series 9’s andengenerations Ultra Wideband (UWB)-chip. Denne nye chip muliggør Precision Finding til iPhone 15-telefonerne, som er udstyret med den samme chip. Hvis du nogensinde mister din iPhone, kan dit Apple Watch Series 9 fortælle dig afstanden og retningen til din tabte telefon med visuel, haptisk og auditiv vejledning.

Nye måder at bruge Apple Watch på med Series 9

Apple bringer også en ny gestus til Series 9. Hvis du trykker din pegefinger og tommelfinger sammen to gange, mens du har uret på, kan du styre den primære knap i den app, du bruger. Hvis nogen for eksempel ringer til dig, kan du bruge dobbelttryk-bevægelsen til at besvare og afslutte opkaldet.

Dobbelttryk åbner Smart Stack fra urskiven og scroller gennem stakken, når den er åben. En nyttig tilgængelighedsfunktion, der kan have bred appel.

Tilgængelighed og pris på Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 fås i størrelserne 41 mm og 45 mm fra 3.599 kroner.

Aluminiumsmodellerne kommer i starlight, midnight, silver, (PRODUCT)RED og en ny pink farve. Hvis du vælger rustfrit stål, kan du vælge mellem guld, sølv og grafit.

De forskelle varianter kan bestilles og levering og det rigtige salg starter den 18. september.

FineWoven rem

Apple har endelig også introduceret FineWoven, et luksuriøst og slidstærk rem fremstillet af 68 procent genanvendt materiale, som har en markant lavere CO2-udledning end læder.

FineWoven føles som ruskind og fås med båndene Magnetic Link og Modern Buckle. Fra i dag vil Apple ikke længere bruge læder i nye Apple-produkter, heller ikke i urremme.

Du kan i øvrigt også læse om det nye Apple Watch Ultra 2.