Apple får gigantisk bøde for ulovlig prisaftale

De franske myndigheder har overrakt Apple en bøde på gigantiske 8 milliarder kroner. Den får de for at sætte ulovlige mindstepriser på deres produkter.

Apple får gigantisk bøde for ulovlig prisaftale

iPade har brudt loven i Frankrig om ulovlig prisfastsættelse på deres populære produkter. Elektronikgiganten gav salgsstederne besked om at deres mindstepris skulle overholdes, så produkterne ikke blev solgt billigere.

Kort sagt betyder det, at de franske elektronikbutikker ikke er blevet tilladt at konkurrere på prisen på Apples produkter, og dermed har producenten kunne opretholde en fast høj pris.

Læs også: Apples iPhone SE 2 bliver alligevel forsinket

8 milliarder kroner i bøde til Apple

Apple og dets to grossister, Tech Data og Ingram Micro, blev enige om ikke at konkurrere med hinanden, samt at forhindre distributører i at konkurrere med hinanden. Og en sådan prisaftale er selvfølgelig ulovlig, hvorfor Frankrig har udstedt deres største bøde af slagsen til Apple.

Til sagen siger Apple:

“Den franske konkurrencemyndigheds beslutning er nedslående,”

“Det vedrører praksis fra over et årti siden og kasserer 30 års juridisk præcedens, som alle virksomheder i Frankrig har tillid til…”

Bøden, på 8 millioner kroner, er Apple ikke enige i de skal have og finder straffen alt for hård, og de har tænkt sig at appellere den.

Læs også: Apples indtægter rammes hårdt af coronavirus

Tech Data og Ingram Micro får også bøder

De to sammensvorne, Tech Data og Ingram Micro, slipper heller ikke for en bøde fra de franske myndigheder. De er dog ikke helt på højde med Apples, men nok heller ikke én jeg vil modtage i min postkasse. Sammenlagt skal de to betale cirka en milliard tilbage, som straf for den ulovlige prisaftale med Apple.

Læs også: Sammenlign priser på Android-mobiler

Opdateringer af emnet

Vi måtte absolut følge op på denne historie. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 16/3/2020 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med fortællingen om Apple iPhone 12 bliver vanvittig hurtig – Artiklen finder du her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Apple” finder du her..