Algoritme i Google Maps fjerner 170 mio. falske anmeldelser

Hvert år kommer der 20 mio. nye anmeldelser i Google Maps. Nu sørger en ny algoritme for at rydde godt og grundigt op i de falske anmeldelser.

Algoritme i Google Maps fjerner 170 mio. falske anmeldelser

Hver eneste dag modtager Google 20 millioner virksomhedsrelaterede bidrag til Maps og Google-søgemaskinen. Det kan være om virksomheders åbningstider, billeder, bedømmelser, anmeldelser, videoer med mere. Desværre vælter det også ind med falske anmeldelser.

Læs også: Google introducerer AI-chatbot i Google Maps

Ny algoritme fjernede 170 mio. falske anmeldelser i 2023

Sidste år lancerede techgiganten en ny algoritme, der anvender maskinlæring, og som hurtigere end nogensinde før kan afsløre de falske anmeldelser. Det førte til, at 170 millioner falske anmeldelser blev fjernet i 2023. Det svarer til, at 465.753 svarende til 0,27 procent af de 20 mio. anmeldelser, der kommer hver dag, er blevet fjernet af algoritmen.

Dan Pritchett, der er Chef-softwareingeniør hos Google Maps, oplyser i et blogindlæg, at anmeldelser bliver gransket nøje af Googles moderationssystemer, inden de bliver offentliggjort. Systemerne holder også øje med mistænkelig aktivitet, og det er her, at den nye AI-drevne algoritme kommer ind i billedet.

Dan Pritchett forklarer, at algoritmen endnu hurtigere genkender tvivlsomme mønstre i anmeldelserne ved at lede efter forskellige længerevarende tegn på daglig basis. Eksempler på mistænkelig aktivitet er blandt andet, når en anmelder sender samme anmeldelse ind for flere forskellige firmaer, eller når et firma pludselig får en masse anmeldelser med enten en eller fem stjerner – såkaldt review bombing.

Læs også: Google Maps i Android Auto viser nu bygninger i 3D

Gør livet surt for scammere i Google Maps

Algoritmen er også designet til at håndtere problemer med scammere, der kontakter virksomheder og hævder, at de kan forbedre deres anmeldelser og tilstedeværelse online for et vist beløb. Når sådanne mønstre opdages, kan algoritmerne hjælpe med at beskytte virksomhederne mod disse scammere.

Google siger, at techgiganten har afsløret mere end fem millioner forsøg på falske anmeldelser, der alle er koblet til en enkelt scamhistorie, og det på blot et par uger.

Men det er ingenting i det samlede billede. Over 170 millioner anmeldelser blev sidste år fjernet, fordi de ikke overholdt Googles betingelser. Det er hele 45 procent flere end i 2022. Google har også identificeret og fjernet 12 millioner falske firmaprofiler. Derudover fjernede it-giganten 14 millioner videoer i 2023, der alle brød med Googles regler. Det er dobbelt så mange som året inden.

Virksomheder er også blevet beskyttet mod mere end to millioner forsøg fra scammere på at tage kontrol over deres Google-virksomhedsprofil, der ikke tilhørte dem.

Google ser ikke mellem fingrene med folk, der forsøger at manipulere deres system. De sagsøgte sidste år en scammer, der havde oprettet mere end 350 falske virksomhedsprofiler og forsøgte at booste dem med flere end 14.000 falske anmeldelser. Derefter forsøgte personen at sælge information om de forbrugere, der havde interageret med disse falske profiler.

Læs også: Populært Google-produkt runder 100 millioner abonnenter