Google Maps i Android Auto viser nu bygninger i 3D

Tidligere i år begyndte Google Maps i Android Auto at vise bygninger i 3D, mens man kører. Nu ruller 3D-visningen ud til alle - også når man ikke navigerer.

Google Maps i Android Auto viser nu bygninger i 3D

Man har efterhånden i et stykke tid kunnet se 3D-bygninger i Google Maps, men ikke så ofte under navigation.

Google har længe understøttet visning af 3D-bygninger under navigation på telefonen, men det er først for nylig, at 3D-visningen også er begyndt at dukke op i Android Auto.

Læs også: Google Maps får forbedret navigation uden GPS-signal

3D-visning er nu standard i Google Maps til Android Auto

Men nu lader den funktion til at blive rullet bredere ud. Og ikke nok med, at 3D-bygningerne er begyndt at dukke op på flere og flere skærme i bilerne, så lader funktionen også til at være slået til som standard.

På mobilen skal man manuelt slå 3D-visningen af bygninger til, men i Google Maps til Android Auto vises bygninger langs vejen automatisk i 3D. Bygningerne vises også i 3D, selv når man ikke har navigation slået til.

Ønsker man at slå 3D-bygninger fra, skal kan klikke på Indstillinger (ikonet med de tre prikker) og slå 3D-bygninger fra samme sted, hvor man også vælger, om man vil se trafik og satellitkort.

Det skal dog også nævnes, at 3D-bygningerne kun lader til at vises, når Google Maps er i lys tilstand. Skifter man til mørk tilstand, forsvinder 3D-bygningerne. Da funktionen første gang dukkede op, blev de derimod stadig vist i mørk tilstand, så det kan være, at det er forskelligt fra land til land, eller at Google har bestemt sig for, at det ikke fungerer at se bygningerne i 3D i mørk visningstilstand.

Ved CES i januar bekræftede Google også, at funktionen er på vej til Google Maps i Android Automotive, som er Googles infotainmentsystem indbygget i køretøjer såsom elbiler fra Polestar og Renault.

Læs også: Google Assistent får store designændringer i Android Auto