Apple arbejder på konkurrent til Snapchat

Apple arbejder lige nu på sit eget sociale medie kraftigt inspireret af Snapchat, der er fokuseret omkring at optage og dele korte videoer.

Apple arbejder på konkurrent til Snapchat

Siden 2011 har Snapchat lynhurtigt fået fat en i brugerskare, som øvrige sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter ikke har appelleret til i lige så høj grad.

Sidenhen har Instagram gjort Snapchat kunsten efter og lanceret funktionen Instagram Stories, der gør det muligt at optage og dele lignende videoer.

Nu vil Apple også være med. Ifølge mediet Bloomberg arbejder den amerikanske it-gigant ihærdigt på sin egen Snapchat-konkurrent henvendt til de yngre brugere. Appen er bygget op omkring at optage korte videoer, hvor man også kan tilføje et væld af videoeffekter og filtre.

Læs også: Instagram Stories: Gemmer dine billeder i 24 timer

En kilde fra Apple, som ønsker at være anonym, oplyser, at idéen med appen er, at man både skal kunne optage, redigere og uploade videoen på under et minut med enhåndsbetjening. Det der vil gøre Apples tjeneste anderledes er dog, at videoerne deles via dine kontaktpersoner (formentlig via iMessage) eller allerede eksisterende sociale medier såsom Twitter. Af de oplysninger, der er ude på nuværende tidspunkt, har Apples Snapchat-konkurrent altså ikke sin egen platform, hvorpå videoerne deles.

Appen er fortsat under udvikling, og der kan derfor ske mange ændringer af det sociale medie. Der er nemlig mindst én prototype under udvikling lige nu, som udvikles af samme team, der står bag Final Cut Pro og iMovie. I denne optages og deles videoerne i samme billedformat på 1:1 lige som på Instagram. Lige nu er planen angiveligt, at appen udgives i App Store, men det er endnu ikke udelukket, at en eller flere af funktionerne inkorporeres i den nuværende kameraapp.

Læs også: Facebook Messenger får Snapchat-funktion

Faktisk er det slet ikke lagt fast endnu, om appen bliver en realitet eller ej. Appen er nemlig ikke sat til at blive udgivet før i 2017, såfremt den får grønt lys fra Apples ledelse. Under alle omstændigheder arbejder Apple på højtryk for at styrke sin position inden for sociale medier.

Det fremgår også af kilden, at Apple forsøger at gøre deling af indhold på tværs af kontaktpersoner bedre. Der skulle være tale om en form for funktionalitet i iOS, der kan samle alle interaktioner mellem to kontaktpersoner fra beskeder, e-mails og sociale medier ét og samme sted.

Begge projekter er efter sigende et led i Apples samlede strategi for at hapse markedsandele fra de nuværende store, etablerede sociale medier. Om det lykkes Apple, er naturligvis svært at sige på forhånd, men der skal under alle omstændigheder en større indsats til end hvad der var tilfældet med det fejlslagne sociale netværk Ping fra 2010, der var bygget op omkring iTunes.