Apple bekræfter dansk lancering af Apple Pay

Apples vicedirektør for Apple Pay, Jennifer Bailey, oplyser, at Apple Pay allerede er lanceret i Danmark. Det ventes dog først at ske i morgen.

Apple bekræfter dansk lancering af Apple Pay

Den danske lancering af Apple Pay er lige oppeover. I sidste uge lød det fra en svensk Apple-blog, at betalingstjenesten bliver lanceret i Danmark, Sverige og Finland i morgen den 24. oktober – og den ser ud til at være god nok.

Apples vicedirektør for internettjenester og Apple Pay, Jennifer Bailey, deltog nemlig i går i den amerikanske konference Money20/20, hvor hun snakkede om Apple Pay. Det skriver hjemmesiden TheFinanser, som drives af Chris Skinner – en førende figur inden for Fintech-verdenen.

Læs også: Rygte: Apple Pay kommer til Norden næste uge

Her meldte hun ud, at Apple Pay bliver brugt flittigt i de i alt 20 lande inklusiv netop tilføjede Danmark, Sverige og Finland. Om hun har talt over sig og nævnt lanceringen før tid, eller om hun allerede nævnte de tre nye nordiske lande med fuldt overlæg, vides ikke.

I hvert fald står det klart, at Apple ikke har offentliggjort den danske, svenske og finske lancering af Apple Pay endnu. Den officielle Apple Pay-side er endnu ikke tilgængelig på dansk, og Danmark, Sverige og Finland er endnu heller ikke at finde på Apples liste over lande med Apple Pay.

Læs også: Danske supermarkedskæmper vil have Apple Pay

Apple har dog i de foregående uger oversat forskellige sider relateret til Apple Pay til dansk, og forhandlingerne med forskellige bankerne skulle også være overstået. Det store spørgsmål er så hvilke banker og butikker, der er med ombord fra start. Indtil videre har Apple-forhandleren Humac bekræftet, at man vil tilbyde betaling med Apple Pay. Både Dansk Supermarked og Coop er ikke afvisende over for Apple Pay, men har endnu ikke bekræftet, at man understøtter det fra dag et.

Hvor og med hvilke banker Apple Pay kommer til at virke, bliver vi med al sandsynlighed meget klogere på i morgen.