Apple har lanceret USB-C opladerkabel til Apple Watch

Apple imødekommer nu et af forbrugernes ønsker og er begyndt at sælge USB-C opladerkabel til Apple Watch.

Apple har lanceret USB-C opladerkabel til Apple Watch

Apple bliver tit skældt ud for at være for indelukkede. Deres eget økosystem er ikke altid lige kompatibelt med resten af verdens elektronik. Vi har efterhånden vænnet os til, at opladeren til iPhone kun er til iPhone, men hvorfor er opladerkablet til Apple Watch stadig USB-A?

Læs også: Nyt Apple Watch: Apple Watch Series 4 lanceret

Det får heldigvis snart en ende. På Apples amerikanske side kan man nu købe et USB-C kabel til sit Apple Watch. Jeg har siddet og gransket den danske webshop uden at finde kablet der, men det kan kun være et spørgsmål om relativt kort tid, før vi også kan købe det i Danmark.

OPDATERING: Kablet kan købes på Apples danske webshop lige her.

Apple Watch USB-C
Det er et opladerkabel som dette, der nu har fået USB-C i den ene ende.

Hele årsagen til at lancere et USB-C kabel til Apple Watch er ganske simpel. Det handler stadigvæk om Apples eget økosystem. De nye generationer af MacBooks har nemlig ikke længere en USB-A indgang, hvilket vil sige, at man ikke kan oplade sit fine ur via computeren med det medfølgende kabel.

Læs også: Apple offentliggør nye iPads den 30. oktober

Lanceringen af USB-C kablet kommer mindre end to uger før lanceringen af den nye iPad Pro, som vi forventer bliver lanceret den 30. oktober. Et af rygterne omkring iPad Pro, altså den nye af dem, er at den kommer med USB-C port i stedet for Apples Lightning port. Det vil altså sige, at man muligvis kommer til at kunne oplade sit Apple Watch fra sin iPad. Det er da smart! Det er dog ikke altsammen lutter glade dage, for ændringen til USB-C kommer ikke til at betyde hurtigere opladning som standard, hverken for uret eller iPad. Men måske kan man købe en lynoplader hos sin lokale Apple-forhandler.