Apple HomeKit og Google Home næsten klar til IKEA TRÅDFRI

Apple HomeKit, Google Home og Amazon Alexa Smart Home rykker snart ind i IKEAs smarte TRÅDFRI-belysning til hjemmet.

Apple HomeKit og Google Home næsten klar til IKEA TRÅDFRI

Interessen for IKEAs konkurrent til især Philips Hue er stor, og det er ikke utænkeligt, at interessen snart bliver endnu større. IKEA arbejder nemlig på at understøtte platformene Apple HomeKit, Google Home og Amazon Alexa Smart Home, som alle lader dig styre smarte dimser i hjemmet via din mobil og tablet.

IKEAs hjemmeside står der allerede nu følgende: ”Sørg for at ha’ den seneste opdatering af TRÅDFRI gateway, så du kan forbinde den med Amazon Alexa, Apple HomeKit eller Google Home.”

Læs også: IKEA Trådfri – smart styring af lyset i dit hjem [TEST]

Det gav naturligvis anledning til at tro, at funktionaliteten allerede er tilgængelig i TRÅDFRI-systemet, men det er ikke tilfældet. I en kommentar på IKEAs svenske Facebook-side bekræfter møbelgiganten ankomsten af platformene, men tilføjer, at du må væbne dig med lidt tålmodighed, hvis du vil have IKEAs smarte lamper bedre integreret med din smartphone. På Facebook-siden skriver IKEA:

”Interessen for TRÅDFRI er stor. Der har i den forbindelse været rapporter om, at TRÅDFRI er kompatibel allerede nu. Det passer ikke. TRÅDFRI vil være kompatibel med Apple, Amazon og Google i løbet af efteråret. Vi vender tilbage med mere information om hvornår. Vi beklager forvirringen!”

Læs også: IKEAs smartlys kan snart styres med stemmen

Understøttelse af de tre it-giganters forskellige platforme er et skridt, som IKEA har ønsket at tage i adskillige måneder. Tilbage i maj måned oplyste IKEA, at understøttelsen vil ske sidst på sommeren. At dømme ud fra IKEAs seneste kommentar ser det altså ud til, at der endnu kan gå et par uger, før funktionaliteten officielt er ude til TRÅDFRI.

Fordelen ved at benytte IKEA TRÅDFRI sammen med Apple HomeKit, Google Home eller Amazon Alexa Smart Home er, at du blot kan snakke til assistenten på din mobil og bede den om at slukke og tænde lyset i eksempelvis soveværelset – og wupti: så kommunikerer din smartphone med TRÅDFRI-gatewayen og sender signalet videre ud til de pærere, der er parret med systemet. Dermed behøver du ikke længere bruge IKEAs egen app til at styre det smarte lys i hjemmet.

For at komme i gang med IKEA TRÅDFRI skal du som minimum have en gateway og en pære. Du kan dog spare penge ved at købe et sæt bestående af en gateway, to LED-pærer en fjernbetjening for 599 kroner.

Flere nyheder om Amazon

Næste kronologiske artikel om sagen finder du her. mobilsiden gik videre med sagen. 15/5/2017 gik redaktionen videre og publicerede en ny vinkel på temaet Analytiker: Disse nyheder præsenterer Apple ved WWDC – Artiklen kan læses her. De sidste nyheder om emnet finder du her.