Apple-patent kan forhindre dig i at fotografere

Apple har fået tildelt et patent, der muliggør det at forbyde fotografering på specifikke områder direkte på telefonen.

Apple-patent kan forhindre dig i at fotografere

Der findes adskillige steder og events, hvor fotografering er forbudt på grund af eksempelvis følsomme eller historiske årsager. Det er dog ikke altid, at folk respekterer disse restriktioner, men det kan Apple måske have interesse i at ændre.

I hvert fald er den amerikanske gigant for nylig blevet bevilget et patent, der ved hjælp af infrarøde signaler kan gøre det muligt at forbyde fotografering på specifikke steder, som f.eks. koncerter, museer eller fortrolige arealer, fortæller PetaPixel.

Teknologien vil fungere ved, at en infrarød transmitter vil kunne sende et signal ud til din telefon, der efter at blive bearbejdet midlertidigt kan forhindre mobilens kamera i at virke. Så når du prøver at tage et billede eller en video med mobilen, vil beskeden ”kamera deaktiveret” poppe op på skærmen.

Derudover inkluderer patentet også en mulighed for at tilføje et vandmærke til billeder taget på et bestemt område, så du ikke frit kan benytte dine fotos.

Læs også: Kæmperegning til Apple – ramt af patenttrold

ApplePatent
Foto: PetaPixel.com

Selvfølgelig er der kun tale om et patent, og hvorvidt Apple har tænkt sig at gøre noget videre ud af teknologien er endnu uvist. Det er dog sikkert, at denne mulige teknologi giver grund til bekymring og puster til hele tanken om et overvågningssamfund.

Naturligvis giver det mening, at man på denne måde kan beskytte mod piratkopiering af film eller spionage af en virksomheds fortrolige oplysninger, men der er også en klar bagside af medaljen.

Når først man begynder at sætte restriktioner på mulighederne for at kunne fotografere bestemte steder, ændrer man også ved hele ideen om den frie presse og den generelle frihed til kunne fange billeder og videoer, hvor man har lyst.

Læs også: Patentkrigen fortsætter: Apple kræver 1,2 mia. ekstra af Samsung

Som sagt er der ikke noget der tyder på, at dette koncept skulle være noget, som er lige rundt om hjørnet. Men med Apple som patentejere kan det meget vel ske, at vi skal til at vænne os til, ikke altid at kunne bruge vores kamera frit.

Du kan læse hele patentet på USPTO’s hjemmeside.