Apple patenterer sikker sms-skrivning

Koncenteret brug af mobilen når du er på farten, kan være farlig. Nyt Apple-patent har måske løsningen på det problem.

Apple patenterer sikker sms-skrivning

Når vi farer rundt i trafikken med smartphonen i hånden, er koncentrationen ikke altid rettet mod vore fælles trafikanter. Det kan ende farligt, og det har Apple måske nu tænkt sig at gøre noget ved. 

Apple vinder endnu et slag mod Samsung – denne gang i Japan

Techgiganten er nemlig netop blevet tildelt et “transparent texting”(gennemsigtig sms-skrivning) patent, som de søgte tilbage i 2012. Tanken er, at kameraet på iPhone skal udnyttes, og baggrunden af sms-samtalen gøres gennemsigtig. På den måde kan brugeren stadig følge med på skærmen imens tekstboblerne flyder ovenpå. Det skriver AppleInsider.

Apple patent: Høretelefoner til fitness

Der findes i forvejen adskillige apps i App Store, der byder på en lignende funktionalitet så som Type n Walk. Ideen fra Apple går dog på, at det skal være en integreret del af styresystemet, så man evt. kan skifte baggrund direkte i Beskeder-app’en, eller måske bruge det ved surfing eller læsning.

Selvom Apple nu er tildelt patentet hos U.S. Patent and Trademark Office, så er der ingen garanti for, at vi nogensinde ser funktionen indbygget i iOS. Apple har i forvejen investeret masser af ressourcer på, at udvikle Siri siden introduktionen i 2011. Siri kan, som mange er jer ved, jo klare sms’erne håndfrit, hvis man altså benytter et af de understøttede sprog. 

Dog har virksomheden, med lanceringen af iOS 7, også vist særlig interesse i et anderledes design med transparente effekter, netop for at give dybde i brugerfladen. Det ville måske derfor ikke være utænkeligt, hvis vi kunne få en “gennemsigtig” iPhone at se i fremtiden.

Kilde: AppleInsider