Apple starter 4K-priskrig

Apples lancering af Apple TV 4K sender chokbølger i 4K-markedet med massive prisjusteringer til følge.

Apple starter 4K-priskrig

Da Apple præsenterede deres nye TV-boks, Apple TV 4K, foretog selskabet samtidig et uventet træk ved at tilbyde 4K og UHD indhold til samme pris som det sædvanlige HD-indhold.

Se også:  Nu giver Apple gratis 4K-opgraderinger

Dermed brød Apple med streaming-konkurrenter som Amazon eller Google som alle kræver ekstra for det knivskarpe indhold. Her kan 4K indhold løbe op i det dobbelte af det almindeligt HD-indhold koster.

Amazon svarer nu igen, ved at tilbyde langt mere konkurrencedygtige priser på selskabets 4K-indhold. Det skriver Pocket-lint og henviser til Amazons nye britiske prisstruktur.

Hvor Amazon tidligere tog i snit omkring 24 britiske pund, ca. 200 kroner, per 4K-film, retter e-handelsgiganten priserne, så de nu starter ved bare £3,49, knap 30 kroner, for en UHD-version af 2016-remaken af Ghostbusters.

Prisjusteringerne gælder samtlige film i Amazons bibliotek. Der befinder priserne sig mellem £5,49 og £13,99 – svarende til en besparelse på mellem 77 og 42 procent i forhold til priserne før Apples TV 4K lancering.

På Amazons streaming-tjeneste, Prime Video, har selskabet i midlertidig været først til at introducere både 4K og HDR-indhold til streaming-abonnenter uden merpris.

Se også:  Amazon Prime Video på vej til Apple TV