Apple tjente 5 gange flere penge end Samsung i 2016

I 2016 stod Apple for 79 procent af den samlede smartphone-profit. Det er 5 gange så meget som Samsung.

Apple tjente 5 gange flere penge end Samsung i 2016

Når det kommer til at tjene penge på smartphone-markedet, så er det bare ét firma, der gør det så meget bedre end resten – og de hedder Apple.

Apple stod for hele 79 procent af den totale smartphone-profit sidste år. En pulje der i alt lød på 53,7 milliarder amerikanske dollars. Det beretter Korea Herald med tal fra Strategy Analytics.

De godt 80% af profitten svarer til en total fortjeneste på næsten 45 milliarder dollars, og til sammenligning tjente Samsung på andenpladsen “bare” 8,3 milliarder.

Se også: Apple er de eneste, der tjener penge

Således må den sydkoreanske gigant slå sig slået med en faktor 5, når det kommer til at tjene penge på mobilmarkedet.

Selvfølgelig har Samsung også haft et svært år med tilbagetrækningen af Galaxy Note 7, men det ændrer dog ikke på, at Apple bare tjener så mange flere penge end alle andre og har gjort det længe.

Når Apple og Samsung har taget for sig af gevinsten, er det således ikke meget tilbage til resten af producenterne. Størst af resten var Huawei, der med en fortjeneste på godt 1 milliard, tog 1,6% af profitten.

Se denne: Huawei tjener mindre til trods for massiv fremgang

Derefter kommer OPPO og Vivo på fjerde- og femtepladsen med henholdsvis 1,5% og 1,3% af den samlede kage.

På denne måde er der altså ikke meget tilbage til kendte mærker som Sony, LG og HTC, og der skal ske en alvorlig udvikling her, såfremt de skal kunne true nogle af de andre producenter.

I øjeblikket tyder det på, at Samsung er den eneste reelle trussel for Apple, og det bliver umådelig spændende at se, hvad den sydkoreanske elektronikgigant har til os når lanceringen af Galaxy S8 finder sted om små 20 dage.

Læs også: Nærfotos af Samsung Galaxy S8 er sluppet ud