Apple vil bruge iCloud til dit samlede fotobibliotek med iOS 8

Med iOS 8 bliver det muligt for iCloud brugere at opbevare allle billeder og videoer i skyen, så du har adgang overalt.

Apple vil bruge iCloud til dit samlede fotobibliotek med iOS 8

Apple introducerede iCloud tilbage i 2011 med den smarte Fotostream funktion, der sikrer at billeder taget fra iOS eller importeret via computeren dukker op i en dedikeret mappe på tværs af både iOS, Mac og Windows. 

Disse nye tastaturer kommer til iOS 8

Indtil videre har Apple brugt Fotostream-mappen lidt som backup, så brugerne har mulighed for at hente indholdet fra tjenesten til andre lagrings-metoder. Det kommer dog til at ændre sig med iOS 8, da Apple nu har forenet deres Fotos app med iCloud som del af lanceringen.

 

Det betyder at alle billeder og video(uanset antal) vil kunne gemmes via iCloud, og organiseres i mapper på tværs af både iOS, Mac og Windows(web). På den måde vil alle dine billeder endeligt kunne lægges i skyen, og eventuelle ændringer synkroniseres automatisk.

Apple er langt fra første på området, da vi i forvejen har set flotte forbedringer i den seneste tid fra tjenester som Dropbox, Flickr osv. 

Dog bringer Apples egen løsning unikke muligheder for iOS-brugerne når det kommer til søgning af billederne og video, samt nye, smarte redigeringsmuligheder. Craig Federighi, der er Apples softwareansvarlige på scenen, giver i videoen også et smugkig på Apples nye Foto-app til Mac, der vil få alle forbedringerne indbygget. 

Da alle dette indhold uploades i fuld opløsning til iCloud, så har Apple sænket priserne på pladsen der skal bruges. Som før så vil 5GB være gratis for alle, men nu koster 20 GB kun $0.99/mdr. og 200 GB for $3.99/mdr.