Apple viser CarPlay i en fed Ferrari FF

Apple er med på bilmessen i Geneve, og fremviser deres nye CarPlay funktion i en lækker Ferrari FF. Se videoen her.

Apple viser CarPlay i en fed Ferrari FF

Igår kunne vi her på Mobilsiden.dk fortælle, at Apple præsenterer CarPlay – iOS integration til bilen. Det er en funktionen, hvor forskellige iOS-apps fra en tilkoblet iPhone kan vises og bruges igennem bilens infocenter. Indtil videre er tre populære bilfabrikanter klar med CarPlay-kompatible køretøjer i løbet af året, og du kan her Se Volvo’s CarPlay integration i denne fede video.

Google vil også lave assistent til bilen

Fabrikanterne på tværs indbygger naturligvis ikke samme infocenter i deres køretøjer, så CarPlay funktionen vil også forekomme forskelligt på de respekterede bilmærker. Nu har Apple, der desuden er med på “Geneve Motor Show”, fremvist CarPlay i den nye, flotte Ferrari FF for nyhedssiden Engadget.

Videoen, som findes på linket her, viser, at Ferrari’s egen brugerflade er adskilt fra den Apples CarPlay anvender. Det betyder også, at de fysiske knapper omkring touch-displayet enten vil styre Ferrari’s brugerflade eller Apples CarPlay. 

Bag sportsrattet er der nem adgang til Apples virtuelle assistent Siri, som kan betjene CarPlay-funktionerne håndfrit. Det bemærkes også, at Siri aktiveres automatisk ved valg af apps som Telefon og Beskeder, så øjnene forbliver på vejen. 

Da Engadget spørger ind til 3.partsapplikationer på CarPlay fortæller Apple desuden, at det er den tilsluttede iPhone, som bestemmer hvilke apps, der på displayet er adgang til. Når disse apps opdateres med CarPlay-funktionaliteten, så vil de automatisk fremgå på bilens infocenter.

Kilde: Engadget