Apple Watch redder ung mands liv

En ung australier kan takke Apple for at han stadigvæk er i live.

Apple Watch redder ung mands liv

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Det er set før, at Apple Watch anbefaler brugere at søge omgående lægehjælp, og dermed faktisk formår at redde liv. Det seneste eksempel på urets livredddende egenskaber kommer fra Australien. Her fik 24-årige Mike Love en advarsel der højst sandsynligt har reddet hans liv.

Læs også: Sådan ser Apple Watch Series 4 og nye iPad Pro måske ud

Aple Watch redder liv
Mike Loves Apple Watch har med al sansynlighed reddet hans liv. Foto: phonearena.com

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

En hvilepuls ligger normalt på cirka 60 slag i minuttet, men da Mike Love tilbage i maj fik notifikationer fra sit Apple Watch, mens han sov, lå hans puls mellem 130 og 140 slag i minuttet. En efterfølgende tur til lægen afslørede, at Mike Love havde et medfødt hul i hjertet. Derudover viste det sig, at en del af Loves lunger pumpede iltholdig blod ind i højre hjertekammer, i stedet for det venstre hjertekammer. Det betød at hans blod cirkulerede igennem lungerne og havde sværere ved at nå resten af kroppen.

Læs også: 112 app redder liv

Selvom en hjerteoperation ville være den almindelige løsning på Mike Loves sygdom, formåede Loves læge at løse problemet ved hjælp at et mindre snit og en daVinci 3D robot. Det forkortede helingsprocessen til tre uger i stedet for tolv uger. Mike Love er hjemme igen og siger, at han aldrig vil gå uden sit Apple Watch på håndleddet.

Seneste nyt om Apps & sociale medier