Apples Passbook testet i aktion – Danmark halter efter

Digitale billetter og kort gemmes nemt i den nye Passbook-app til iPhone - hvis du altså er nordmand, ser baseball i USA eller flyver med Lufthansa.

Apples Passbook testet i aktion – Danmark halter efter

Apple har frigivet den nyeste udgave af iPhone- og iPad-styresystemet, det såkaldte iOS 6, og blandt nyhederne er en applikation ved navn Passbook.

 – iOS 6 klar til download – se hvad du får

Idéen er, at man kan samle sine billetter, medlemskort, boardingkort og lignende i elektronisk form i denne app, så man slipper for at rende rundt med papirudgaver. Det kræver dog, at udbydernes applikationer understøtter Passbook-funktionen.

På den anden side af Atlanten er der blevet taget hul på Passbook-billetter, eksempelvis til baseball-kampe i MLB (Major League Baseball). Cnet.com prøvekørte servicen i går aftes til opgøret imellem San Francisco Giants og Colorado Rockies.

Den ordrebekræftelse, som blev leveret pr. e-mail efter den normale online-billetbestilling, var udstyret med et “tilføj til Passbook”-link. Herefter var den elektroniske udgave af billetten klar i app’en. Denne blev scannet ved indgangen til stadion – det vil sige på samme måde, som det ofte foregår med en print-selv-billet.

Den danske App Store bugner ikke ligefrem af Passbook-understøttede applikationer. I skrivende stund dukker blot tre stryk frem på skærmen: eBillett, Lufthansa og MLB.com At Bat.

Baseball er blevet omtalt ovenfor, og eBillett er en norsk app med billetkøb til biografer, festivaler og koncerter. Lufthansa flyver fra Københavns Lufthavn, så det kan være den spæde start på tjeneste her i landet.