Avis: Facebook har bevidst fyldt Android-appen med fejl

Har du oplevet fejl med Facebooks app til Android? De kan være lavet bevidst for at afdække, om du i stedet benytter mobiludgaven, afslører avis.

Avis: Facebook har bevidst fyldt Android-appen med fejl

Facebook har i årevis lagt fejl ind i Android-appen med fuldt overlæg for at finde ud af, hvor brugerne i stedet søger hen. Det skriver avisen The Information.

Facebook er den mest populære app i Google Play-butikken til Android-smartphones og -tablets, og med appen i Googles hænder afhænger Facebook i høj grad af Google for at kunne levere push-notifikationer, opdateringer og køb i appen.

Læs også: Facebook erstatter spam-indbakken med beskedanmodninger

Forsøget med de forskellige fejl i Facebook til Android har dermed haft til formål at finde frem til, om brugerne sørger andre veje for at kunne fortsætte med at bruge Facebook. Avisen mener at vide, at det rent faktisk er tilfældet. Efter nogen tid med fejl tager en stor del af brugerne mobilversionen i brug.

“Folk stoppede aldrig med at komme tilbage”, udtaler en person med kendskab til de forskellige tests, der har ført til fejl hos slutbrugerne.

Det kan umiddelbart lyde skørt at udsætte sine brugere for unødvendigt mange fejl og besvær, men der er mening bag galskaben. Samme avis skriver nemlig, at Facebook forbereder sig på en Android-”dommedag”-lignende situation. I det ligger der, at Facebook bag offentlighedens lys har gjort en række tiltag for at sikre sin eksistens til Android-folket uden at være afhængig af Google.

Læs også: Facebook-notifikationer til Android og iOS bliver smartere

Facebook skulle dermed være i gang med at udarbejde sine egne tjenester til at håndtere de funktioner, som Play-butikken pt. udbyder, eksempelvis at kunne opdatere appen uden for Google Play. Facebook forventer dog ikke inden for en nær fremtid at stå over for en sådan situation, men forbereder sig ganske simpelt på, at den en dag kan komme.