Derfor er Apple Watch Edition ekstrem dyr

Apples dyreste guld-Watch koster mere end en lille personbil - og det er der gode grunde til.

Derfor er Apple Watch Edition ekstrem dyr

Du er sikkert ikke den eneste der fik morgenkryderen eller aftentéen galt i halsen da du hørte om Apple Watch Edition og dens sekscifrede prisskilt. For hvem vil dog betale så meget for en gadget som givetvis vil være forældet indenfor bare et år eller to?

Læs også: Apple Watch prisen ude – Dyr, dyrere, grotesk

Apple Watch Edition er godt nok støbt i 18 karat guld, men hvordan kan prisen retfærdiggøres når nu pengene i stedet kan række til en ny bil, indskud til en ny lejlighed – eller endda indkøb af hele Apples produktserie, fra iPod, over iPhone, iPad Air, Macbook og til Mac Pro?

Apple kan synes at have mistet jordforbindelsen, men der er faktisk en række gode grunde til at Apples Edition er et snedigt træk. Herunder kan se hvorfor Apples guldur er så dyrt.

1. Guld er dyrt

Det lyder trivielt, men de materialer der indgår i produktionen af Watch Edition er, tja, guld værd. Selve kabinettet består af en 18 karats guldklump på 69 gram, som alene anslås at løbe op i 2200 amerikanske dollars. Derefter skal guldet forarbejdes og bearbejdes i en grad der gør uret bestandigt over for stød og slag.

Dyre materialer og tab af stordriftsfordele koster, og det reflekteres i prisskiltet.

2. Fordi Apple kan

Apple er verdens mest værdifulde brand og det æbleformede logo bliver genkendt verdenen over. Med populariteten følger også en skare af tillidsfulde fans, nogle af dem med svimlende rådighedsbeløb på kontoen, der vil investere i uret ganske enkelt bare fordi det er Apple.

Apple er samtidig sjælden sen til at belønne trofaste brugere med en stadigt større integration af tjenester og ydelser mellem æble-enheder.

3. Sætter lighedstegn mellem Apple og luksus

Apple gør sig som bekendt ikke i budgetvenlige og prisvenlige elektronik, men opererer udelukkende i high-end segmentet, hvor margenerne er federe end i budgetmarkedet. Med Apple Watch Edition får det californiske selskab sin første afstikker i luksussegmentet hvor margenerne får endnu en tand op.

Det klæder desuden enhver producent at have en aura af luksus i sine produkter, for det drysser stjernestøv ned over hele Apples produktlinje. En portefølje som, næppe tilfældigt, har fået et prisløft natten over.

Se også: Apple sætter priserne på iPhone op

4. Maksimal bling-faktor

Investerer du i et arvestykke fra schweiziske urspecialister som Patek Phillipe, Audemars Piguet, Jaeger-LeCoultre eller Hublot vil det sjældent spottes af andre end din ur-kyndige omkreds.

Bærer du derimod et guld-farvet Apple Watch om håndleddet vil en langt bredere skare af mennesker lynhurtigt spotte at din kreditværdighed er højere end de flestes.

5. Som mentalt pris-anker

Med sin ublu pris bliver det ikke den dyre Watch Edition der skal hente de store genvinster hjem for Apple. Profitten skal hentes i den mere populære Watch, som i sig selv nærmer sig faretruende de 10.000 kroner i indkøbspris – langt dyrere end rivalerne hos Android og Pebble.

Skulle Watch stå hævet alene over konkurrencen, risikerer den at fremstå som urimelig dyr. Men takket være Watch Edition sindssyge pris forbliver Watch et dyrt, men fortsat fornuftigt, alternativ i forbrugernes bevidsthed.

6. Gratis reklame

Det skaber overskrifter at Apple bryder prismuren med sin seneste gadget. Al den omtale drysser igen af på Apples øvrige produkter. Opmærksomheden rammer især Apples mere prisvenlige Watches som nu bliver plantet i den brede offentligheds bevidsthed.

Summa summarum er Apple Watch Edition ikke et produkt som vil vinde nogen ’bedste køb’-priser, for forbrugerne vinder ikke ved Apples seneste markedsføringstræk – tværtimod. Men for Apple kan den vise sig at blive guld værd for Watch’ens opfattelse og dens videre succes.