Facebook vidste Instagram kan skade børn og unge

Facebook har længe vidst efter intern undersøgelse, at Instagram kan være skadelig for børn og unge, men har skjult resultatet - ekspert er forbløffet.

Facebook vidste Instagram kan skade børn og unge

Intern forskning hos Facebook slog fast, at Instagram kan være skadeligt for børn og unge – men de holdt konklusionen hemmelig. Det er Wall Street Journal, der bringer afsløringen til torvs og den bidrager endnu gang til det efterhånden blakkede ry, som Facebook har opbygget.

Facebook vidste at Instagram kan være skadelig for børn

Facebook ejer Instagram og de har  for perioden 2019-2020 undersøgt, hvordan Instagram påvirker børn og unge. Flere gange i undersøgelsen bliver det slået fast, at særligt teenagere kan opleve negative konsekvenser ved at bruge Instragram.

Ifølge Wall Street Journal konkluderer Facebook selv, at hver tredje teenagere får et forvrænget kropsbillede af at bruge Instagram. Dette fører videre til øget depression og angst, lyder det i undersøgelsen.

The Guardian har også fået indblik i undersøgelsen og de skriver, at det tydeligt fremgår, at Facebook har været klar over de negative konsekvenser for børn og unge.

Se også: Bedste telefoner til selfies

Facebook har efterfølgende sagt det modsatte

Facebooks topchef Mark Zuckerberg sagde ellers under en høring i Kongressen tilbage i marts i år, at det er mest sandsynligt, at sociale medier har en positiv effekt på børn og unge.

Man kan få op til fem års fængsel for at lyve for Kongressen i USA. Det bliver interessant at se, om Zuckerbergs udtalelse mod bedre vidende får en konsekvens for ham.

Også Instagrams chef Adam Mosseri har i år udtalt, at Instagrams påvirkning på børn og unge var ganske små. Står Wall Street Journals afsløring til troende, så har Mark Zuckerberg altså talt mod bedrevidende og løjet over for Kongressen.

Se også: De bedste kameratelefoner

Ekspert forbløffet over Facebooks opførsel

Jim Steyer, CEO og stifter af nonprofit-organisationen Common Sense Media, der arbejder på sikker teknologi og medier for børn og familier, kalder det i et interview med Recode for “forbløffende”, at Facebook har undersøgt sagen, lavet forskningen og så skjult resultatet.

 

Se også: Nyheder om sociale medier